Thursday, March 27, 2008

AFTER 25??

By azryn akmal | 5:06 PM | 0 Sweeties | Filed :
setelah sekian lama, dapat jugak la aku update blog, itupun sesudah habis sample urgent aku siapkan, maka sudah tibalah masanya untuk bersenang-lenang+berehat panjang, almaklumla, bos amik 1/2 day+ari jumaat la adenye, hehe..minggu sudah, byk jugakla sample masuk, dlm 100+++ , tp sume aku dah setelkan, okla xde yg pending, arini pun 1 sample ‘mengada-ngada’ jer test furan masuk, terpaksala buat, nasib baik aku x off mesin pg tadi, terus run jer la..lain plan, aku nak ronggeng jap g tesco x-tra lunch nie, nak carik gula, sian aku minum pagi kat umah xde rasa, hehe..nasibla ek!!
la nie, aku ade hobby baru maa..surf internet (hobby ke kemaruk, hanya tuhan yg tahu, hehe)..sebenarnye sejak mengundi kali pertama nie, aku makin rajin selak blog org, baca ape yg patut, saje suka2, selain tambah pengetahuan, aku jugak dpt tau serba sikit tentang perkembangan yg berlaku kat luar dari kacamata org kebanyakan (bukan wartawan) sebab kdg2 empunye blog ni lebih byk benda yg diaorg tahu, yg mungkin kebanyakannya kita xkan dpt straight dr paper harian @ berita kat tv, ade pro & kontra, tp kita kan tuhan kurniakan otak, so lu pikir la sendiri!! (bak kata nabil RL2), hehe..mana yang baik kita masukla dlam otak, yg x bape nak baik tu buang la kat mana2, bukanla aku x caye ngan paper etc ni cuma seeloknya kita dpt dua citer semua pihak, so kita boleh nilaikan mn yg berguna utk kita, tul tak?? lagipun nak beli paper sehari satu, x larat la bg org ng aku nie, baik tgk internet jer, free lagi, hehe..
lagipun, ikut pemerhatian aku la, tv skang ni dah ter’lambak’ ngan hiburan, sana sini pun hiburan, sampai kdg2 tu aku malas da nak on tv, balik2 citer (especially drama melayu) org kaya2, kete sume besar, rumah mesti 3,4 tingkat, citer bisnes x main dah ratus2 nie, sume pakat juta2, billion2..kalu ade pun drama insaf utk 2,3 jam pun sekadar utk sambutan sesuatu cth maulud nabi ke, awal muharam @ paling koman pun raya aji & aidilfitri, sedih sket la nengok, pastu ilang balik..nak tgk yg ok pun kdg2 tu x kena masa, tang kita dah nak tido br dia kuar cth interaktif tilawah tu, dah malam sgt la pd aku waktu siarannya..kan bagus lepas berita ke, at least org2 macam aku ni xdelah tersesat tgk diari AF ke, hehe..alasan..
bukan ape, sejak melepasi 25 thn nie, yg aku perasan la, minat aku kebanyakannya dah lain macam, hehe..zaman muda2 dulu, pantang kalau terlepas melodi tu, mau ngamuk sehari, tp la ni, x tgk pun takpe, ter’tengok’ pun ok..nak ambik tau hal2 artis ni dah mcm buang masa bg aku, skang la..sebab seingat aku la, ade satu zaman dulu, aku terpengaruh skali ngan satu member ni, dia cukup minat ngan KRU, (ala 3 beradik rap tu)..siap gler2 wat scrap book tuuu..pantang nampak gambar dlm paper/majalah, gunting, tampal siap2, kalah scrapbook sejarah form3, dia punya syg nye sampai kitaorg nak pinjam pun dia x bagi, nak tgk pun kena bukak bebaik, tp aku plak, xdela tampal artis, aku tampal gambar player liverpool (lari tajuk sket) masa tu glamer giler micheal owen, siap aku beli majalah sport semata2 nakkan poster si mat saleh tu, naya tul aku masa tu, hehe.. tp minat tu terkubur mcm tu jer ble buku aku tu kena rendam dlm air banjir kat umah aku, mmg la syg tp owen tu bukan kenal aku pun & aku pun bukan la minat dia sbb dia pandai main bola, cuma sbb dia ensem jer, hehe..pape pun, tu kan pengalaman, mungkin sok2 anak aku pun mcm tu jugak la kot, zaman dia mungkin dafi dah tua, tp yang lain plak kuar, siapa tau, hehe..
papepun, i love my life now..why?? because i have everything i want & i wish it will last forever..simple but happy, thats all..alhamdullillah..
see ya!!
>