Wednesday, July 25, 2007

My BumBlebeeeee :)

By azryn akmal | 4:48 PM | 0 Sweeties | Filed :
sepanjang minggu ni aku relaks sket sbb sample x byk masuk + plak due date sume dlm seminggu lebih tp interval sample still on & on laa..tp br jap td, trus masuk 20++ sample, ok kot sbb last date dia next week..lain2 hal, sini dah musim ujan balik, smlm on the way balik, gelap gler, mmgla seronok sbb sejuk tp x bestnye wiper kete aku x elok, so mengagau jugak la nak tgk depan, kena plak highway ni kete bwk lelaju sumenya macam kena kejar hantu :p so dpt jer gaji 2,3 ari ni first thing dlm pala aku nak beli of course la wiper selain benang nak wat cross stich, hehe..fyi, projek cross stich aku yg pertama dah nak siap dh nak siap cume tergendala sbb benang abis plak, tensen tul..tp mmg aku sronot gler ble tgk dah siap, insyaallah aku nak frame & gantung baekk punyer, hahaha..sblm yg 1st nak siap aku awal2 dah carik gambar baru, pemandangan jugak tp yg nie boleh masuk pertandingan, hehee..beria betul aku nie, yela sampai dah kena sound ngan hubby aku lgi, asyik ngadap benda tu jer. tp yg paling best kalau sabtu+ahad, mmg aku ngadap benda tu dr pg sampaila ke petang sampai penah jugakla terlajak mandi, heheh:)
sabtu ni aku nak turun melaka plak, spa ada exam utk ptd. kalau nak diikutkan, dah byk kali aku miss exam nie, sejak thn lepas lagi rasanye, so kali ni aku nak try la g, saje kot2 lepas ker, mana tau, ye tak??
transformers?? mmg best kalau dpt tgk wayang tp disebabkan hubby aku non-stop keje so x dptla nak g wayang; so last week kitaorg beli jer dvd lanun punye, ok la gambar dia tp hubby aku mati2 nak beli yg ori punye jugak, yela seronok tgk kete tukar jdik robot2 tu cume action diaorg create tu laju semacam, x bape nak nampak..apapun, dah lama gak aku tak g tgk wayang nie, gian plak rasanye..:p

Friday, July 20, 2007

datang lewat

By azryn akmal | 4:48 PM | 0 Sweeties | Filed :
salam..
2,3 ari nie asyik jem je pagi, tensen tul. last day, puncanye cuma bas kilang rosak je tp jem nye panjang dr uitm puncak perdana sampaila ke trafic light..kalau nak diikutkan tmpt keje aku ni bukanla ada punch card tp x sedapla kalu ‘ter’datang lewat..sebab yg pastinya aku ni tukang pegang kunci lab..memang menayakan org tul la, nasib baikla diorg ni jenis x kisah, hehe..last2 bos aku suruh duplicate kunci padahal sblm tu punyerla pyh nak bagi, konon takut apa2 hilang ke, hehe…macamla aku @ kitaorg nie nak angkut bawak balik hplc ke, aas @ dga balik rumah..:)
tetiba xde idea la :P so bye..:p

Thursday, July 19, 2007

“Ayang VS Abang” ::P

By azryn akmal | 4:47 PM | 0 Sweeties | Filed :
"Dear abang, Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik… cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini… kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam… abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape? Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang? Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah.. Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance…ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah.. Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada. Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi?? Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR Love, ayang ni abang lak bagi….
Dear Ayang, Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah.. Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja…lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang.. Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah… tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang.. Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak.. sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu…pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer.. Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit.. Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu… biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe.. Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa…hahahhahahahahha :>

Thursday, July 12, 2007

BaBy :P

By azryn akmal | 4:46 PM | 0 Sweeties | Filed :
ari ni aku n the geng g melawat ofismate aku kat HTAR, tgk baby girl..:) seronok sgt plak rasanye sbb dah lama jugak aku x pegang baby sejak akak kepada akak ipar aku dpt baby last year. sblm tu we all singgah makan jap kat tesco & terus je ke hospital. since we all tak tau sgt jalan so main belasah je lar ikut signboard, nasib baik la yg drive tu memang pakar dlm hal sesat2 nie, hehe..ble jer naik tingkat 6, tgk baby dr luar jer tp x lama pastu maknye kata diaorg dah bole kuar sbb dah ok..so we all tunggu dulu, kot nak tolong angkat pape..selain dr tu nak bagi present skali utk baby (nur hani izzati)..dlm pada gelak2 tu sempatla diaorg suruh aku cium + dukung baby tu, heheh…amik berkat org kata :)
btw, instrument aku dah ok skang, sample pun dah nak hampir abis mana yg pending aritu, senang la sket ati nie, tp ok jer sbb hplc leh wat overnight..buat sample siang byk2 mlm biarkan, pg dtg dah pun boleh amik result..so far so good..selain drpd tu aku skang tgh plan nak amik cuti plak coz adik ipar aku nak kawen awal bulan nie tak tau la dpt ke tak 2 hari cuti, sbb kalu x maybe aku n hubby x dpt turun masa dia nikah, tgk la mcmana nak setel sbb kalu bleh aku xnak la cuti lelama sbb nak kumpul cuti utk raya nnti :) 
ok adios, nothing else i think..

Thursday, July 5, 2007

HitaM Ku HilAng

By azryn akmal | 10:48 PM | 0 Sweeties | Filed :
minggu nie paling x best utk aku sbb keje by pending..sample ada 40 utk furan test..wawawa…rasa mcm nak nangis plak :( tp pe nak buat nama pun instrument, sukati dia la bila nak rosak, mmm…tp xpe, insyaallah dlm sehari dua nie ok kot masalahnyer, hopefully la :) btw, last weekend aku balik kg husband aku, nak dijadikan cter, sampai jer kat umah dia (dlm 2 pagi g2), tb2 kucing aku ’si hitam’ lari masuk hutan, maybe sbb dia terkejut kot tgk tmpat baru..so tgh2 pagi2 buta try la gak carik kot2 dia sembunyi mana2 tp ntah mana lesap..last2 hubby aku cakap nak carik esok jer, tp masa tu muka aku mmg dah kelat semacam, apa taknyer, kucing tu dah lama aku bela, sebabkan 2,3 hari kat kg, so kitaorg xleh la nak tinggalkan dia, tup2 sampai kg, leh ilang plak, tensen la..1 hari suntuk cari area situ tp tak tau mana dia lari, so aku suspect dia masuk dlam utan, & kesimpulannya sah2 la kucing aku dah HILANG waktu tu..frust la jugak, sbb dah sayang kat dia..ntah macamana, malam ahad tu tup2 dia dtg balik, itupun dah lewat mlm, cepat2 la hubby aku tangkap terus masuk dlm bilik, nasib baik la dia balik, kalu tak mmg terasa la jugak kalu dia takde, sbb biasa kalu aku balik keje, dia la yg sambut aku, hehe..byk jugak la aku da perabih duit utk si hitam nie, sebolehnya nak la bela sampai dia tua..okla tu jer cter aku minggu nie, sok dah sabtu, plan nak g tgk transformers tp hubby aku keje plak ahad nie, so cancel la jawabnye..adiosss…