Wednesday, February 21, 2007

KeJEkEjeKejE…

By azryn akmal | 10:36 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari ni, aku masuk keje setelah 5 hari cuti (2+3), hehehe..rasa cam malas2 jer nak bangun pg tadi, almaklumlah dah bersarang pala otak dok umah..btw, mak aku sempat gak dtg tgk umah sewa baru anak dia nie cuti ni, walaupun dia dok mengeluh kena dok bawah je (sofa takde lagi maaa..;() org tua, sakitla pinggang makcik tu, hehe..dlm bercuti tu, aku dok bawak la dia round2 kat shah alam tp memandangkan skang nie musim ujan + panas terik berselang-seli, maka aku angkut mak aku ke giant; makro & tesco shah alam, hehe..naik lenguh dia berjalan tapi seronok jugak la tengok dia bershopping itu ini walaupun sebenarnya ade je benda2 tu sume kat muar, hehee..xpelah, asalkan dia happy aku tumpang happy gak..mlm td, adik ipar aku plak call, mak mertua aku kena semput teruk, dah abang aku dok risau2 macamana nak balik nnti, sabtu dia keje so cadang2 nak memonteng la plak..aku? ikut jer, dah nama pun mak mertua kan..kenalah jaga macam mak kita sendiri, ye tak!? erm…pejam celik dah hampir setengah tahun aku kawin so selamat la jugak aku kena soal ngan pertanyaan ‘dah ade tanda2 ke?’, hehee..so bg sesape yg baru2 kawin tu, bersiap sedialah menerima soalan macam tu selalu, aku bukanla kisah sgt, cuma x reti nak menjawab, insyaallah ada rezeki, aku bgtau kat sume, tp ble tu wallahualam…utk sue x-maces & kawan skolah aku zana; slamat menempuh alam pertunangan baru2 nie & akan datang, semoga kekal hingga ke alam perkahwinan plak, hehehee…babai!

Thursday, February 8, 2007

wiraku

By azryn akmal | 7:22 PM | 0 Sweeties | Filed :
aku tukar kete lagi, hehhee…bukan kete baru tp kete org, kali ni dah masuk 2 kali aku tukar pakai kete ngan abang aku, hehee…sbb? aha..sebab aku tak minat kete aku sendiri & aku minat kete orang lain..macam jahat tapi memandangkan aku dapat sokongan padu dr mem besar @ mak aku so org lain x boleh nak cakap ape..tp aku bukan la amik sesaje jer, bulan2 kena bayar la, sendirik bawak sendiri tanggung la, kankan??
btw, minggu ni aku n hubby ade aktiviti malam iaitu mengangkut barang, hahaha…sikit2 lama2 abis jugak la brg kat umah tu kitaorg angkut, jahanam kete abang aku la jawabnya tp slalu sgt dah aku wat perangai memindah sana sini..start abis blaja dah nak masuk 5 buah rumah aku dah duduk, bt pahat skali, kemaman, balok kuantan, apartment puncak alam n skang ni aku nak rasa plak umah bawah, sini pun rasanya tak lama sebab tuan umah tu cuma bg setahun je menyewa. lepas tu, makcik pandai2la carik umah lain plak tp insyaallah ada rezeki pasni kitaorg nak dok umah sendiri plak, hehee..tgh mengusya satu area tu, nama pun alam2 jugak tp x tau la ok ke tak sebab xde org duduk lagi, lagipun umah besor2 belaka, nak tunggu developer wat yg rumah sederhana lu, maybe dlm setahun ni dah siap kot..okla, ni aku blasah komputer ofis, mau berasap bos kecik tu, hehehe…tatata…

Friday, February 2, 2007

ape ek??

By azryn akmal | 11:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
akhirnya tercapai jugak hasrat husband aku nak pindah umah..walaupun dlm area tu jugak tp kira okla sbb dekat ngan kedai & masjid, & yg paling penting skali, umah tu umah bawah…x larat ler nak turun naik tangga 3 tingkat semata2 nak g beli barang, lagila nak kena drive. so, insyaallah dlm minggu depan ni kitaorg nak setelkan deposit n pindah mana2 brg yang boleh diangkut dulu n komdian barulah pikir tang brg2 kat kampung plak…
last week, aku n ofismate sume g rayau ke bangunan baru company kat hicom-glenmarie..bangunan 3 tingkat, betul2 depan kilang proton casting..kalau ikut perjalanan, lebih dekat la sket dr yg skang nie. so, bole dikatakan aku n klik sume kena fikirkan tang camne nak design lab tu..byknye keje!! lagi nak plan utk set-up balik instrument, x tau la samada kitaorg boleh follow sume plan yg management nak buat. harapan aku cume satu jer, jgn la ade problem ngan finance, xnak la ade problem ngan contractor, @ pun ngan supplier ker, sbb kalu itu berlaku, sah2 dah kena makan masa tp kalu sumenye bg co-operation, aku rasa ok punyela..sbb pengalaman berpindah company ni pernah la aku rasa dulu, punyelah byk benda nak fikir apatah lagi kalau melibatkan duit n org2 yg berkepentingan, kalau diaorg jnis yg boleh faham, okla tp kalu kena yg degil tu, alahai…
la ni aku kat kg, aku saje mintak off hari jumaat since testing pun x byk sgt, pun xde yg urgent. so, khamis mlm aku bertolak tb kat muar dlm kul 12, penatnye tp cuaca skang memang teruk, panas sgt2 tp angin sejuk, ni pun dah rasa macam nak demam semacam jer..ok, tu jelar wat masa nie, aku nak g beli sotong nak wat babekiu ptg ni jap..dadada!!!