Sunday, November 26, 2006

O.T.A.I

By azryn akmal | 2:35 PM | 0 Sweeties | Filed :
smlm aku dok sorg lagi, hehe…hubby aku tgh rajin gler skang nie, ahad pun dia bantai keje..tu yg balik jer umah, terus lepak apa taknya, 7 hari keje non-stop :p x kisahlah, asalkan dia bahagia, hehe..memandangkan aku xde pape nak wat, so aku pun bukak la PS2, hehe…kalu nak tau la, hubby aku mmg kaki ps2, sume game dia ade, dan sumenya aku lum penah cube pun, ntah macamana smlm disebabkan tv pun xde citer best, so aku pun try la usha game dia, aku try la main game tembak2, hehe..lom 15 minit, hero tu dah tergolek mati, lemah semangat tul ble kena pegang pistol+mesingun+so on pape alat dia, hehe…last2 aku gelak sesorg..pastu aku try plak main bola, konon glamer aku pilihla MU vs Chelsea (MU vs computer sebenarnye ;p), lagila hampeh, asyik kena bolos jer, lgi nasib x baik, aku tolak bola masuk gol sendiri, hehee.. dah puas jadik beckham, aku try la plak main lumba kete, punyelah dasyat siap ngan sound system, aku jadik winner gak, tp dr blakang..x kiralah game ape, drift, litar @ saje suke2 lumba, sume aku langgar laaa…kalu la dlm tu ade polis trafik dah lama aku simpan saman satu fail agaknye, hehehe..xpun kena tahan jpj sebab bikin kete x ikut spesifik, hehehe…last2, aku try la game kartun, macam2 kartun ade, keje dia cuma musnahkan bangunan, hehe..syiok la sbb senang sgt, dr sekor dah jadi berpuluh ekor yg aku kuarkan, buaya, dinosour, katak tp sume yg mutan la, konon2 ganas la tuu, hehhe…ble laki aku balik, terus aku ajak lawan, rupenya member tu lg power beb, almaklumlah OTAI, hehehe…okla, thats all 4 2day, pasni aku nak kedai jap, usha sardin heheh..dadadda!!

Friday, November 17, 2006

SaTurdAy FeVer

By azryn akmal | 2:34 PM | 0 Sweeties | Filed :
erm..apa nak tulis erk? memang xde ide sebenarnya nak menulis tp memandangkan aku da g cc, rugi plak rasanye kalu aku x update blog aku nie. sebenarnya, xde pape yg interesting berlaku dlm hidup aku, tau jer la sejak masuk blk dlm statistik 20000 org baru2 nie, life aku berjln macam makcik2 yg dok sebelah-menyebelah umah aku la, hehe..bezanya aku xla duduk kat tangga berborak sambil pegang beg plastik ikan, sayur dr kul 9 sampai kul 11 pagi yg macam slalu diaorg buat tu. bezanya aku plak, aku dok merayau jdk tukang ukur jln, hehe..kot2 mana yg lopak sana sini leh la aku tolong lapor kat JKR, Metro, karam singh walia termasukla kat laki aku sendiri, haahaha…tp xpelah sbb dlm masa yg sama aku skang dah pandai masak-memasak, kiranye xdelah aku kalau mak mertua suruh masak nnti, terpinga2 mcm dolu2 tu, hehhe..cuma bab buat kek, kuih tu xdela lagi, sbb xde permintaan, lagipun sepanjang jln kuar dr umah aku sampaila ke simpang kuar jln besar tu melambak org jual kuih, mcm2 ada cuma sanggup nak beli  @ tak, almaklumla, kat sini kuih 3 singgit, standard la tu kat sini.
2 ari lepas aku tryla round klang, g tabung aji, bukan nak g aji tp adelah, hehe..nasib baik x sesat, masuk je jln terus dpt parking, siap kat dashboard ada peta hubby aku watkan, jgn sampai aku ter’masuk’ area yg x sepatutnya..tau jer la aku nie, cepat glabah kalu drive sesorg. ntah mana nak tgk cermin, tepi, kete kuar masuk, jln depan, tepi + signboard yg bertimpa2. tp oklah jugak sbb kalau in case aku terpaksa ke town sesorg, senang la sket..mcm kat kuantan la dulu gak, blaja sket2 terus ok, masuk mana pun mesti jumpa jalan kua, berkat sesat 17 kali dulu la hahaha…
smlm aku dpt soalan cepu mas dr maksu aku, ble lagi adik (panggilan family tuk aku la) nak ‘ehehem’, erm…aku cuma balas, nntila lu, lom rezeki lagi, aku kalu leh nak skali dpt baby saing ngan ct nurhaliza, ahaks!!
erm..oklah tuk stakat ini, nnti ble2 aku update lagi, tuk pn faizah n en zul, slamat pengantin baru, semoga slamat dunia akhirat..juga utk habibah yg br dpt baby girl (kalu ikutkan sms yg aku dpt la), tahniah sesgt…jeles gak nie, hehee..chow!!

Monday, November 13, 2006

APa Ape Ajer

By azryn akmal | 2:31 PM | 0 Sweeties | Filed :
setelah hampir 2 bulan, akhirnya dpt gak aku load gambar kawin aku (walaupun x sume) dlm friendster, so sesape yg teringin nak tgk tu , leh la tgk gambar pengantin ‘lama’, hehe..tp itu cuma mlm nikah+berinai, the rest aku kena balik muor lu sbb sumenya kat pc aku kat kg, so wait la..
mmm..cuaca skang ni x menentu tul. pagi punyela panas, masuk kul 2, 3 mulalah mendung + gerimis. smlm siap ngan petir kilat lagi. lagilah umah aku tingkat 3, takut gak dia sambar pape kat bumbung tu. tp bawng putih bwg merah tetap aku tgk, dah tgk lelama ni, rasa x best plak kalu miss. lagi satu tv9 punye citer indon, kiamat sudah dekat. citer dia byk pengajaran, drpd tgk citer barat yg bukan2 tu, baik tgk indon, bg akulaa..
so esok aku nak turun PJ plak, hehe..first time ni drive sesorg kat federal highway, hehe..nak carik keje beb! pape pun, sblm kul 7 aku dah kena ada atas jln. tau jer la area meru+klang, mau stuck tgh jalan. nak kuar dr puncak alam ni pun dah satu hal. jln tak siap lagi, campur plak musim ujan ni, jalan yg lopak2 tu punyela bersepah sana sini, naya MAS aku tu, tp xpela, yg penting aku slamat sampai ke tempat tu. jgn aku belok yg bukan2, sudah..tau jer la jalan bandar nie, sume pakat one way, silap haribulan aku jumpa KLCC terus, hahaa…xpe, sbnrnya, mlm aritu aku dah drive pun ke sana, ngan hubby aku dalam ujan redah gak semata2 nak cam jalan. nasib baik la hubby aku baik hati, balik keje, makan+mandi siap2 lepas maghrib terus teman aku, sian gak dia penat br balik keje, tp dia jdik tukang bg arahan je kat sebelah :p..masuk jer area klang terus dia tidur, cessss…
so guys, wish me luck!!