Thursday, September 13, 2007

Ramadhan :)

By azryn akmal | 4:54 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari ni aku rasa memang macam nak demam :( lagi plak ble dah kena aircond nie, naik sengal2 badan aku..rasanya dah lama jugak aku tak kena demam tp memandangkan byk kali jugak aku kena ujan + panas terik, maka malam nie confirm aku kena g klinik..
br jap td, ofis celebrate 3 staff yg nak resign, so adalah diaorg wat makan2, kfc+pizza..yg chinese of course la slamat, yg melayu2 ni cuma bau jer la, hehe… tp bos kitaorg byk kali say sorry kat kitaorg sume sbb terpaksa buat time posa2 ni, tp kitaorg maintain senyum jer sbb memasing dah siap2 nak tapau dah termasukla aku skali, ahaks!!
last 2 days, bos kecik kitaorg plak ajak makan luar, skali ngan sempena nak posa & celebrate besday 2 org member lab nie, so dia drive kitaorg berempat g makan kenny rogers kat subang parade, rupenya dekat jer ngan ofis kitaorg, kalau la aku tau jalan area sini, kan best tp time2 posa rasanya aku prefer dok umah je kalau weekend cume insyaallah ade masa 29/9 ni aku n hubby nak turun kajang, skali nak g kl, tu pun kalau larat la..xdela nak shopping ape, cuma dah lama bebenor teman tak jejak kl, tgk klcc pun dr umah jer, hehhe…almaklumla, teman kan dok puncak, nampakla klcc, genting dr area kitaorg tu, :p
mmm…sempena bulan posa nie, aku jugak nak wat bisnes sampingan, wat bisnes kerepek, ok kot sbb aku dah dpt org nak tolong jualkan, tak kisahla dpt bape, lepas duit raya utk family & anak2 buah aku, syukurrr alhamdulillah..
apapun, bulan posa nie la masanya utk kita muhasabah diri samada kita ni masih di takuk lama @ tidak sbb bulan mulia ni sume syaitan dah kena ikat, so apa yg kita buat & lalui adalah diri kita yang sebenar2nyer..wassalam …:)
p/s: kononnye dapat balik cepat tp balik lambat gak, jemmmmm….:p

Thursday, September 6, 2007

jem?!

By azryn akmal | 4:54 PM | 0 Sweeties | Filed :
uii sejuk gler arini, nasib baiklah sempat kua g tapau, kalau x slamat dah kena ujan..cuaca mmg xleh agak la ni, jap ujan, jap panas gler. last week, leh tahan la aku bz, kena masuk training ISO 17025, boring gler..sbb cuma dengar member tu cakap, mana yg patut aku cuma geleng & angguk jer, hehe..nak kata x masuk kepala terus, x jugak tp letih jugakla dgr lecture ni, sbb zaman nii dah berlalu lama dah..pape pun, lepas dpt training nie, keje aku bertambah la sket sbb lab ni nak apply ISO dlm tahun depan, so dr skang dah la kena wat ape yg patut, hopefully sumenye ok la..
3 hr lepas, lab aku ni tinggal bertiga jer, sbb yg dua lagi g Bangkok, Thailand. so yg kena tinggal ni x reti2 nak cover keje diorg, hehe..dah macam lipas kudung aku wat keje, mana nak register sample, nak tgk BDV, furan lagi, siap ade sample interval plak, naya tul..tp ok jer, xdelah teruk sgt cuma keje jer yg bertambah, yg lain2 balik tetap sharp 5.30 hehe…
so, sbg buah tangan, diaorg bagila souvenir, okla, temaksih..ntah ble turn aku pulak nak g, hehe..harap duit sendiri, lambat la tp insyaallah, ade rezeki lebih, aku nak ajak mak aku g umrah..
mmm…memandangkan ade org komplain aku asyik cter pasal jem jer (paham2 sendirila ;), so arini aku x cter la hal2 jem nie; cume nak bagitau jer yg seminggu ni jem terukkkk gler, pagi2 dah tersadai atas highway, tension..
pd hamba allah yg tepon aku mlm td, tq sooo much sbb ingat kat aku lagi, ble2 bos aku takde opis, aku call ko plak, hahhaa…adios!!!