Thursday, June 26, 2008

Aku & MasaLah

By azryn akmal | 7:15 PM | 0 Sweeties | Filed :
jumaat, 1:37pm..boringnyera!! la nie aku dok sesorg dlm lab, ngadap pc, bukak internet pape la yg patut, br je siap makan, x tau la plak nak buat ape, keje2 dah hampir setel, so aku cubelah update blog plak. ape cter? mmmm…selain kes minyak, brg2 yg tgh hangat nie, lain2 hal, aku nak BALIK KAMPUNG (yehaaa!!!) mlm nie ;)..saje, bukan la dah lama x balik cuma ada urusan sket nak setelkan, hal2 yg perlu aku selesaikan kat kg, 3 hari tu, esok (sabtu) sampaila isnin, manyak syiokk rehat2 badan. kebetulan la nie, sample x byk sgt, so senang hati la sket nak tinggalkan keje, hopefully jangan lah plak ble aku naik keje nnti tetiba sample jdk byk plak, sedih.. la nie aku ada satu masalah, xdelah besar tp still masalah lg, la ni lab aku br beli satu hplc baru, so nak wat back-up utk hplc lama, masalah skang nie, aku still x dpt nak relatekan result yg baru ngn yang lama, maksudnye utk dptkan result yg hampir sama, tiap2 ari dtg kije pun pala aku berserabut nak pikio mende ni, aku ni terus-terang ckp la yg xde la bape expert nak try itu-ini, tambah2 plak instrument tu mahal giler, x brani la aku nak memandai2, kang rosak, aku jugak yg kena, nasib, nasib..harap2 aku target dlm sebulan leh setelkan problem ni kalu tak makin x bersemangat aku nak dtg keje, selagi tak setel, selagi itulah bos asyik tanye, mau jer aku tanye balik, yg p beli tak pikio lu nape, maintain jer la yg lama, kasi jaga bebaik, kan senangggggggg..xpela, stop sini dulu, bos kecik aku dah balik daaa..wassalam..

Wednesday, June 11, 2008

LuahanHatiSeorgPenggunaPetrolMsia

By azryn akmal | 7:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
ini kali kedua aku rasa kenaikan minyak sejak ada kete, perit mmgla perit, sbb aku memang spesis berkereta, bukan motor hatta basikal :p ahaks!! mlm diumumkan minyak tu, aku boleh balik keje saje lalu depan petronas, selamba + senang hati tak p isi sbb masa tu aku tak tau pun dah nak naik harga pg soknya, tup2 adik ipor aku call hubby aku bgtau area seremban dah penuh manusia berbaris isi minyak, wayoiuu…disebabkan penat blk keje x hilang lg, hubby aku decide p isi lepas maghrib, tgk2 depan area rumah penuh dah berbaris kete, motor, alahai..(petronas 2 minit jer dr umah aku :)) dan2 tu jugak aku bwk kete p satu lg petronas (ini < 5 min dr umah plak), penuh jugak, last2 aku patah balik umah tggu hubby aku, sbb aku tak berani drive dlm sesak mcm tu, tgk2 dia dah pun ada, motor senang jer nak isi rupenya, kitaorg patah balik ke petronas kedua tu, sambung berbaris (cilok line jugak la, nak idup beb!!), tetiba!! temperature kete aku leh naik plak, dah paras2 kritikal, dekat2 area merah, terus aku sound patah balik semula ke umah, apa punya masalah la kete tu, dipendekkan citer dlm 11 lebih, hubby aku kuar semula isi minyak, nasib baik dpt isi full tank, itupun, sekejap2 dia tutup enjin takut temp dia naik lagi..sok pgnya, sume cter psl minyak naik, sbb sume pun pakai minyak, xde la plak aku dgr org pi keje naik basikal setakat ini, kalau ada pun itu pastinya bukan warganegara kita la kot, hehe..
lain2 hal, brg2 keperluan pun turut naik, benda ni aku dah leh agak, tak pyh skolah tinggi pun tau yg setiap satu benda yang boleh dijual mesti sedikit sebyk kena dinaikkan harganya..pelik bin heran la jugak, m’sia ni punyala byk minyak, nun di pantai timur tu, kat sarawak, melaka, dgr2 kat kelantan pun ada potensi minyak kat dasar lautnya, pun kita kat sini masih dibebankan dengan harga minyak melambung, bg aku senang jer, sape2 yg boleh bg minyak turun baik punye, aku sokong 220%..end of story…adios!!