Sunday, December 23, 2007

JaLan2 CarI PAsaL

By azryn akmal | 4:59 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari raya haji @ qurban lepas aku x balik kg pun, sbbnye aku postpone cuti jumaat tu ke 2 minggu lagi (isnin 31/12) atas sebab2 yg tak dpt dielakkan..pape pun, aku tetap kena g ofis jap khamis raya tu sbb nak tutup hplc, byk jugak la sample yg overnight mlm tu, aku kalau bleh mmg tak nak la membazir waktu, takut datang lagi sample byk, x ke naya, hehe…
pagi raye tu, ikut plan husband aku nak keje lepas solat raya tp memandangkan mlm tu kitaorg kena antar mak n cucu2nye ke seremban, balik ke sini pun dah 4 pagi, so dia decide malas la nak g kije. so kitaorg plan lepas jer g lab jap, kitaorg jalan2 carik pasal la kat shah alam nie, haha..
memula kitaorg g giant lu, membeli-belah barang2 umah, pastu kitaorg g tesco makan pizza plak, singgah kat jusco bukit tinggi ingat nak layan movie tp sume dah booked, kalau ade pun citer bebudak so kitaorg blah terus ke klang plak, hehe…sampai centre point klang, punye la sesak nafas aku tgk melambak ngan manusia dr seberang nie, mmg kalau nak diikutkan mana2 bandar kat malaysia ni rasanye sume dah penuh ngan ‘diaorang’ nie, kalau kat muor tu pun dah melambak ngan warga asing nie, apatah lagi ngan klang n bandar2 besar yg lain, tul tak? sesambil berjalan tu, sakit jugak la mata melihatkan diorg2 ni dok bersidai tepi2 jln, tembok n boleh dikatakan tiap tingkat centre point tu penuh ngan indon.. pendek kata, kita yg org sini plak dah mcm warga asing ble dok mencelah antara diaorg..tp nak wat camne kan, ape yg boleh kita harapkan hanya org2 yg ade kuasa ni, tolongla bendung kemasukan warga asing ni, jgn plak satu hari nnti, jumlah diaorg akan lebih separuh dr rakyat malaysia sendiri, tak tahula apa nak jadik…hishhish…
papepun, kitaorg enjoy satu hari jln2 time tu..sbb hubby aku kata pasni dia xde cuti lagi, so aku xleh la nak merungut pasni sbb dia dah bwk round abis, x kisah la tu sbb aku pun bukan jenis yg berjln kalau xde teman nie..
ok itu jer la yg ade utk disharekan..lain2 tguuuuuuuuuu!!!

Sunday, December 9, 2007

my Hubby Story:p

By azryn akmal | 4:58 PM | 0 Sweeties | Filed :
pagi ni aku bangun dengan lemahnye, hehe…malas nak g kije sebenonyer..:p nasib baik la esok besday sultan selangor..pape pun weekend lepas, aku jdk nurse x bertauliah sbb hubby aku kena demam, memula sengal2 pastu melarat sakit perut. ble tgk dia tido, sian plak aku tgk; ni sume sbb dia kene ujan rabu lepas la kot. masa tu kitaorg g pasar malam tetiba ujan, so dia plan balik amik kete n payung sementara aku tgu kat situ, dia redah naik moto sampai abis basah. so sbg membalas budi + tanggungjawab seorg isteri mithali (cewahhh!!) aku jg la ape yg patut semlm. ape yg dia nak makan, aku g beli, ape ubat yg dia nak, pun aku cuba dapatkan sbb sikit sebyk aku rasa bersalah ble tgk dia kena demam mcm tu. ble masuk ptg sket, aku tgk dia ok da tp melarat ke sakit perut plak. last, aku bg dia ubat klinik terus dia muntah, ok terus pas tu :)
pape pun, aku rasa bertuah sgt2 la ble bersuamikan ‘dia’ nie…sbb ble aku demam pun, dia akan jg aku mcm aku jaga dia..pendek kata, ape yg aku nak mesti dia cube dapatkan, heheh…
p/s: xde idea nak tulis, tb2 teringatkan hubby aku jer..

Thursday, December 6, 2007

rindunye!!!!!!!!!

By azryn akmal | 4:58 PM | 0 Sweeties | Filed :
haaa…lamanye x updatte blog…sejak raya sampaila skang, aku mmg xde chance baik nak berinternet nie, sumenya sbb sample yg masuk punye la melambak2 smpai nak naik muak kitaorg tgk, hehe…apepun, minggu terakhir Nov, comp aku wat pre-assesment utk iso 17025, aku xdela amik part sgt cuma adela kena audit masa tgh wat test, hehe..gelabah? sketla sbb takut kena nc tp tipula kalu xde nc langsung, baru nak apply mestila lopak sana-sini, :)
start minggu baru Dec, lab aku jdk bz semacam, ape taknye, sample masuk non-stop, so setiap hari sblm start je operation keje, aku dah plan arini nak wat yg mana, yg mana kena due awal, kenalah dulukan, tp yg tak syoknye ble ade sample interval, boringgg sangat sbb ganggu keje la serba-sikit, lagila nak due ari tu jugak, tension i, hehhee…
bulan ni, staff lab ni bergilir2 cuti seminggu, except aku (staff of the year, muahhh!!)…dgn bos kecik aku skali g China, sblm tu mamat sorg tu g Vietnam (company support), pastu kak Shaily plak g Australia(cuti2 malaysia), then Yati g balik kg nak keje kawen adik dia..aku? mestila cuti gak, so aku siap2 apply ari jumaat pas raya aji (khamis). so straight sampai ahad aku akan balik muar (mana lagi?!) tp this time aku balik sesorg sbb hubby aku nak pulun keje bulan nie, memandangkan dia izinkan setelah dipujuk/dirayu (hehee…), so dptla aku wat plan nak wat ape kat muor nnti. tp slain tu aku dpt jemputan kawen gak, cikgu zana namanye..
mmm…sok ade sure heboh maa kat stadium, tp besar kemungkinan aku xkan pegi la kot, dah la musim ujan ni so tak mustahil la kalau shah alam ni ujan lebat mcm sure heboh last year, lagipun hubby aku xde, xkanla aku nak pi sorg2, dgn jem panjang, x kosa la i…maknenye, tgk dr jauh jer la + duit pun sipi2 jer, so buat2 la taubat cik azrin oiii!!, hahaha…
adios & wassalammmm………