Thursday, June 29, 2006

SAlam TakZim

By azryn akmal | 2:24 AM | 0 Sweeties | Filed :
wachaa!! firstly, salam takzim utk geng2 maces, thanks and full of sorry from me; y? hanya mereka yg tau, hehe..btw, life aku mcm biasa setelah $#%%& dr pantai timur, so far so good, masih maintain cute lg, hehe tp itulah, skang ni bz sket sbb bertalu2 kena jumpa org, almaklumla aku kan tgh jual kertas skang, :P. okla, no ide at this moment, tghr buta, lapar plak tu, hehe..nak g mkn jap la, ok adios!!

Monday, June 26, 2006

DunIA BarU

By azryn akmal | 2:23 AM | 0 Sweeties | Filed :
hiii…setelah bercuti 4 ari akhirnya aku dpt gak spend sket masa utk update blog nie, almaklumla, kat umah mn ade internet, kenalah menapak g bndr muar jap, nasib baik abg ‘apis’ ada, jdk driver aku mlm2 nie, hehe…so far, aku still di kg, atas sbb ape, x pyhla korang2 tau, maybe penyakit homesick aku dah menyerang smule, sama mcm aku kat u dulu, every weekend mesti nak blk kg padahal xde hal pun, saje ngada2 nak lepak umah sendiri, ni dah keje n dok jauh, lglah aku suke nak buat perangai tu smule, hehe..btw, dlm pala aku da plan byk mende cuma x taula leh buat ke tak, hopefully sumenyer berjalan lancar, juga berkat sokongan family n of course la my ‘ttttttttuut’ sbb tanpa diaorg, maybe aku akan teragak2 dlm membuat keputusan, tau je lar aku ni xlah sekuat mn, kena sergah sket, terus tukar fikiran. tp skang nie aku dah nekad, whatever aku buat, aku kena pastikan yg aku berani menanggung apa jua risiko yg bakal aku dpt tp aku percaya, setiap langkah yg aku buat ada hikmahnya, dan insyaallah, Dia akan membantu aku, begitu juga tang rezeki, mati, hidup kita sume da ditentukan, hanya bila, bagaimana ia dtg, kita x tau, tul kan?? 
k la, bg sesape yg sudi men’spend’ sket masa membaca nukilan yg ala2 nie, harap2 korng dpt berkongsi pengalaman @ ape jua yg korang rasakan sama berada dlm situasi aku, cuma bezanya korng mungkin lebih bertuah @ lg malang, itu terpulang la pd penilaian masing2 , tul tak?! lastly, take care n may God bless u all!! wasslam..

Wednesday, June 21, 2006

HN!@%$^%

By azryn akmal | 2:22 AM | 0 Sweeties | Filed :
hip2hurray!!ari ni aku 1/2 day, sok pun cuti sehari. apela kene ngan aku skang, asyik cuti jer kejenya..mau tensen bos aku agaknya, staff dia asyik hilang ajer..tp itula hakikatnya, aku mmg kaki cuti2 msia, ntah tinggal bape je cuti tahun aku, silap2 nak kawen sok, cuti awal pun x dpt, merana la badan, hehe..
btw, pg ni aku dtg keje dgn perut yg lapar, punyela bergegar perut aku sampai dlm bilik bos pun aku tahan2 jgn bunyi, last2 aku call dia ckp nak kuar awal sket, kul 11 da g mkn nasi, hehe..itula untungnya dpt bos yg sekepala nie, kalaula dpt yg jenis suka jerkah2, mau time tu jugak aku blah, @ lebih tepat lagi, resign laa..
okla, doakan perjalanan aku ke KL slamat, sbb ada urusan yg perlu aku selesaikan, best gak lama x round KL, hehe..tunggu KL!! aku dtg padamu!! adios..

DeMaM BolA?!!

By azryn akmal | 2:20 AM | 0 Sweeties | Filed :
erm..firstly, aku nak wish slamat bergelar ibu buat Pn Irwanie yg telah melahirkan baby girl last week. makcik satu opis ngan aku lu, kiranya dia ni rezeki murah, x lama jdk pengantin, terus pregnant. aku plan nak tgk baby dia mlm nie, tp tgkla pada tahap kerajinan aku, hehe..kdg2 tu ble dah blk umah mls tul nak kuar smule, mau lekat mengadap tv, lg2 sejak AF4 dah ada nie, hehe..bukak cter AF4 nie, aku bukanlah ‘kipas susah mati @ die hard fan AF cume sekadar mengisi masa lapang je lar, cter astro bukan best pun, ulang sokmo tp memandangkan skang ni musim world cup, aku layan la jugak tgk mn yg sempat tp xdelah sampai dok tgu awal pg, tgk la mn game yg siarannya awal, x kira apa pasukan, bantai jer. tp sok2 ble masuk 2nd round sampaila ke final, ble team yg mantap2 beradu atas padang, x mustahil aku jdk golongan yg ’sembahyang tahajud’ pg2 buta, hehe..itulah manusia, tang buang masa sanggup tp kalau bab2 agama, nak bgn sembahyang sunat tgh mlm punyelah berat..itu bukan korang2 @ aku tp nun kat afrika sana la, hehe..(cover2 :P)..
cter bola ni, aku nak la share 1 cter, dulu2 aku suka sgt kat Micheal Owen, striker Liverpool/England sampai sanggup kumpul keratan akhbar. pantang nampak muka dia dlm paper, mesti potong n simpan dlm folder. magazine bola import pun aku slalu bantai beli sedangkan masa tu aku masih kat sekolah, dlm form 2, 3 . x cukup dgn tu, siap beli lagi gambar2 dia yg dah siap laminate, masuk dlm beg duit konon2 mcm pakwela, hehe..tp ble dia ngan awek dia dpt anak tanpa kahwin, (biasalah mat saleh..), aku terus malas..cane aku terpikat ngan dia, pasal dia muda+berbakat kot, muka leh tahan la..biasala kan pompuan kalu minat bola mesti ber’sebab’, x ensem player tu jgn harap la nak minat, hehe..kalu muka cam Beckham tu, kira idaman lelaki impian la kiranya tp bukan aku, sbb aku langsung x minat dia, x tau nape, bukan taste kot (hehe..macamla leh dpt:P) 
wokeyla korg2, aku nak blah nie, dah pukul 6.35 pm da abis waktu bertugas tp disebabkan terlalu kepingin nak share cter ngan korg, aku buang sikap suka balik cepat, hehe..ok, bye n adios!!!

Tuesday, June 20, 2006

makCik DemAm!!

By azryn akmal | 2:05 AM | 0 Sweeties | Filed :
ii..sekian lama aku bertapa, akhirnya sempat jugak aku menulis ari ni. cuaca pun ala2 mendung, semangat aku nak start keje semula pun ‘mendung’ jugakla, hehe..btw, mlm td aku da print out surat ‘wasiat’. surat ape, x perlulah korang amik tau cuma yg pastinya aku nekad dlm merencanakan perjalanan hidup aku slama ini. thanks a lot 2 my manager sbb menyumbangkan pendapat dia dlm menyeimbangkan keputusan aku nan satu ni. setelah bgn tidur seminggu lepas, akhirnya aku bgn dgn satu tekad, nak !@$%^&..tp buat masa ni, surat tu lum pun sampai ke tgn yg berhak. berani ker aku?? erm..susah nak explain, sekejap aku rs confident, stgh jam lg aku rs terhuyung-hayang, samada aku patut buat langkah ‘bijak’ ini @ aku patut bertahan dulu..
biarkan topik surat ni, aku sebenarnya baru jer baik dr demam. seminggu tumbang beb!! hampir2 nak declare denggi tp doktor kata result darah aku still dibwh tahap ok cuma kalu kira ruam pd tgn aku, mau dia suruh aku g hospital time itu jugak, nasib baik tak, kalu yer, abisla aku kena tido kat rumah org2 sakit, hehe..tp tang demam tu, mmg aku ‘lumpuh’ pergerakan, mlm mengigil abis, x tau nape. masuk ari ke-3, aku ingt da reda tp makin teruk sbb x sengaja aku terkena ujan panas plak, bertambah la suhu bdn aku masa tu. last2 aku call manager aku, ckp yg aku amik mc seminggu, x tahan sgt da waktu tu..
pape pun, ari ni aku start keje balik. tinggal selesema+batuk sket2 jer.mkn ubat pun dia ok sekejap jer, pastu dtg blk, lgpun time keje xleh telan ubatbatuk@selesema, mau aku tido lena nnti dlam opis, hehe :P 
okla, that’s all 4 tody. rindu sgt aku nak menulis, nak share cter tp apakan daya, makcik demam plak, lgpun tenet xde kat umah, terimalah hakikat..last but least, take care sume!!

Wednesday, June 7, 2006

racau

By azryn akmal | 10:40 PM | 0 Sweeties | Filed :
sepanjang minggu ni, hidup aku diburu kekalutan. apa taknye, pala otak tgh x stabil. mcm2 fikir, psl duit gaji x masuk lg la, psl apis demam n hamster aku ilang plak. tp takpe, tu sume dugaan..
btw, aku dlm proses nak setelkan hiv test. kenalah blk ujung minggu ni, nak kata takut cucuk darah, xdela sgt. dulu 2,3 kali aku wat medical check-up. siap doktor tu tekan2 lagi urat aku, tau la kurus-mulus nie, daging kureng. last2 dia ckp, ‘xpela dik, sket pun jdkla, takut sy nak cucuk lagi’, heheh..doktor tu ngeri agaknya, hahaa..masa kecik2 lu, adatla cita2 nak jdk doktor, hehe…masuk matriks adelah tinggal dlm 15% keinginan nak jdk doktor. tp ble pointer out, terus cita2 tinggal cita2..terus terjdk ‘eng’. padahal x termasuk dlm senarai pun. kdg2 tu, terfikir gak, mcamana aku la leh termasuk dlm jurusan yg ntahapa2ntah ni. masa kat u dulu, blur abis. dr thn 1 smpila akhir thn 2, aku main blasah jer study tp dlm pala, x masuk sgt. pernh gak wat keputusan nak drop je, amik course lain tp rasa cam x berbaloi plak. lgpun, kwn2 ramai yg ok. sedar2, da nak abis da pun, tesis pun ok, konvo pun lepas, xde skali pun aku sangkut paper (dlm x minat tu)..itu la kot namanya rezeki..lebih tepat lg, rezeki mak aku…
erm..rasanye minggu ni berjln sederhana mendung bg aku..xdela hepi sgt, cuma risaukan apis yg demam x sudah, sket2 demam..ingat nak bg amaran keras jgn bg dia smoking lg, slama ni aku x kisah sgt, tp sejak akhir2 ni, rajin plak dia meng’asap’kan peparu dia padahal dulu xdela slalu sgt aku tgk dia smoking..xpela, bg chance lu, sok2 aku bg la ceramah free dlm 1/2 jam, hehhe..nasibla dia dpt awek bekas calon pemidato sek rendah dulu, hehe..okla, gua blh lu, nak landing kat surau jap..adios n wassalam..

Monday, June 5, 2006

HampEh!!

By azryn akmal | 9:22 PM | 0 Sweeties | Filed :
sejuknyerrr…ujanla plak pagi ni, cam malas2 jer aku nak bgn pg td. dh la smlam mc, demam la..ni jangkit apis la ni, tp takpe, aku mmg mls nak g kijer smlam, lutut aku longgar+lemah longlai, hehe..maunyer x penat, aku drive non-stop 2,3 ari ni. dr start jumaat mlm smpaila nak blk smule ke ktan, aku dpt rehat mlm jer, siang asyik ke sana-sini, isi jemputan org bertunang la, kawen la, penat den..sok2 aku kawen, diaorg x dtg, mmg hampeh, hehe..btw, minggu ni aku rs smkin x bersemangat. x tau la nape, cume aku mcm ‘lost’. pala otak aku byk sgt fikir mende yg bukan2..especially tang job..ble la agaknye aku dpt puaskan hati aku yg gundah-gulana nie..mengalahkan org bercinta plak, sume serba haru-biru. blk umah (sewa) pun mcm xde semangat jer, mungkin tahap keboringan aku da max agaknyer..nape ek? erm…patut ke aku smbg blaja smule? cr satu course yg serasi ngan hati akuu ni, cos yg mmg aku minat. nak smbg engineering? mungkin tidak..so pg ni line clear sket, aku surf la apa yg patut, kalu sume ok, aku ingat nak applyy part time jer, x pun blk smule negeri, g kuittho  @ utm skudai, blaja smule..hehe..dolu2 aku mmg xnak buat further study, tobat da dpt supervisor yg cerewet habis masa tesis lu, tp skang ni, da terbalik plak, aku ingat nak apply kolej universiti ker, cr cos yg ala2 jer, xnak la yg maut2 sgt, cukupla aku merasa buat keje chemical ni, kali ni aku nak try mende baru plak..mende yg aku minat. apa die?? tunggguu..
moral of the story, apa yg dpt aku katakan, hidup aku skang berada pd tahap paling minimum, bukan dr segi kewangan tp dr segi rohani, spiritual. hati aku saat ni mmg x senang+marah+tak puas+menyampah+hampeh pd diri aku sendiri, x tau la apa lg yg patut aku buat, cuma aku harap Allah mudahkan permohonan aku padaNya tuk mulakan sesuatu yg baru, something meaningful; sesuatu yg patut aku mulakan dlm masa terdekat nie..insyaallah…semoga Dia memberkati apa juga keputusan yg aku lakukan nti..