Monday, October 22, 2007

diari Syawalku - chapter 1

By azryn akmal | 4:57 PM | 0 Sweeties | Filed :
setelah 10 ari beraya, arini aku masuk ofis semula..okla raya thn nie, dpt gak aku jalan2 g umah kawan lama, itu pun mana yg ade kat kg, x balik lg ke tempat memasing tp ade jugak yg x dpt nak jumpa pun, hopefully next year la plak..
malam raya, aku n hubby balik NS dulu, sempat gak singgah g Giant Senawang, beli brg2 utk wat barbeque..ramai jugak org lagi masa tu, maybe suka kot kua lambat2 nie..tp ble start je enjin kete, terus ujan lebat straight dr kuala pilah ke bahau..ble sampai kg, elok je ujan gerimis..pg raya, xde pape pun, sbb mertua aku x masak pun ketupat, tp rendang, kuah lodeh + ketupat adabi tu adela.. lemang ade jugak tp aku kureng sket, so tgk dr jauh je lar. pg tu, umah dia dah penuh ngan sedara-mara dr kl & johor, mmg tiap2 thn diaorg akan g umah mertua aku nie, bebudak jgn cakapla, leh wat dua pasukan bola, hehe…
raya ke dua, kitaorg raound 1 hari ke melaka, umah sedara mara suami aku, mana yg tak kenal tu, pakat senyum je la. sampai umah dah malam pun, tp cadangan barbeque diteruskan, so mlm tu aku belasah la makan sume, suami aku tukang bakar & hantar, hehe…
to be continue…
p/s: bos mari daaa…;P

Monday, October 8, 2007

3 hari lagi nak raye!!!

By azryn akmal | 4:56 PM | 0 Sweeties | Filed :
last friday, company aku ade la wat majlis berbuka posa utk muslim, makan kambing panggang sampai pening kepala aku..skali ngan pemberian x seberapa duit raya + hamper..bolela dr tadak langsung..
sabtu, aku ngan ofismate aku rayau jap kat pkns (pkns lagi, heheh…), leh tahan la ramai org, saje jejalan, bukan beli ape pun..sbb dlm pala dah set nak g car boot sale, hehe…tghr pas anta dia kat ofis, aku balik je lar, aktiviti ptg aku dipenuhi ngan proses menyiapkan cross stitch aku tu..
pagi ahad, aku n hubby kua g stadium…mak oii punyela ramai umat manusia yg serbu, almaklumla barang utk raya ni mmg melambak kat situ. tp yg pedihnya ble nak masuk parking la, hubby aku dah mula tukar kaler biru, sbb lama tunggu nak masuk jer padahal parking punyela byk bebenornyer, cuma ade sekor dua yg main parking ikut pala sendiri, terus jadik stuck. jalan2 sampai tghr, dptla brg2 yg hubby aku cari..aku cuma tudung selai jer. teringin gak nak tangkap jam tangan satu, tp org berjual tu punyela awal blah..rugi la dia hilang satu pelanggan yg berpotensi, heheh…blah dr stadium, kitaorg g tesco x-tra plak, hehe..blnje ape jer, carik air botol jer, yg lain2 tu cuma pandang je lar sbb x masuk list..
so, persiapan kuih-muih aku ok la kot. cukupla nak bg mak, atuk n mak mertua aku sikit, wat buah tangan. tp hubby aku kata, dia nak belikan mak dia kek, sukatila…duit dia, hehhee…
sesape yg nak dekat2 area klang, kapar, meru, shah alam tu, jemput2 la dtg umah aku, senang jer..tp kena la call dulu yerk..jumaat nie, company aku tutup, so maknanye aku x keje la, sronot…wassalam…
                                "SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA"
                                          "MAAF ZAHIR & BATIN"
                                    IKHLAS DARI AZRYN & HAFIS
p/s: utk ogy, mu jgn lupa mari umah aku, sabak bernam bukan jauh punn…heheh…

Thursday, October 4, 2007

RaYa 2007

By azryn akmal | 4:55 PM | 0 Sweeties | Filed :
diam tak diam, dah masuk 23 hari kita puasa & seminggu lagi nak raya. thn nie aku balik kg hubby kat NS. sedih sikitlah sbb sblm ni sambut raya ngan mak n family aku, balik kg atuk kat batu pahat, tp thn ni ikut sistem giliran, turn hubby aku plak. adatlah kan kalau dah kahwin nie, kena biasa2kanlah beraya ngan sebelah mertua..ikut plan, aku start cuti selasa sampai jumaat, sehari sblm raya aku still keje lagi sbb nak abiskan seminggu raya, senang..tp ofismate aku sume slamat dah balik kg, tinggal aku ngan bos kecik aku je lah…hopefully dia boleh lepaskan aku balik awal, hehe…kena pujuk nie :) so, raya ke3 baru aku balik muar, hishshisshh…suasana raya tu maybe dah kurang la kot tp xpelah, tahun depan turn aku plak, yahuuuu!!!
nak raya nie, aku cuma tempah selai je baju, tu pun yg mak aku belikan, baju sendiri x sempat siap, pun xpelah sbb aku hantar kat muar sana, so raya ketiga dijamin siapla kot, harap2 la..kuih-muih pun aku xdelah beria sangat, cuma plan nak belanja sakan kat car boot sale kat stadium shah alam ahad nie, byk gak benda yg aku kena cari..x pun g pkns, tp ramai yg cakap situ mahal2 barangnya, kecuali malam raye, x sempat la sbb mlm raye aku dah nak balik kg daaa…
minggu lepas aku n hubby g la kuala selangor, terus ke tanjung karang..dr puncak alam, jauh la gak, tiba jer kat sana xdelah pape pun yg best, ni sume pasal member hubby aku la yg citer ade jual kerepek murah kat sana…sampai2 jer, mmg ade gerai jual kerepek tp kalau nak diikutkan, kat shah alam pun byk, separuh menyesal lah jugak buang masa kat situ..rupenya ade tmpat org jual kat rumah, tp kitaorg x jumpa sbb dah tghr gler, tekak dah kering..last2 kitaorg straight ke klang, berbuka kat sana n carik skali pape yg patut..nasib2…
smlm plak, satu lg hplc tiba..nampak gaya aku la yg jdk tuannya..& mesti lepas ni aku bersilat wat sample, hahaha…
bg sesape yg ade salah silap ngan aku, aku ampunkan dunia akhirat, hehee…tp kalu aku ade salah silap ngan org, mohon ampun yerrr..0-0 wasaaalammm….