Saturday, December 23, 2006

DunIa BarU ku

By azryn akmal | 7:04 PM | 0 Sweeties | Filed :
2 minggu dah rupenye aku x berpeluang menekan papan kekunci komputer, hehehe…gian wooo…kalu sblm2 ni ade peluang jer mesti aku g serbu cc tu tp sejak punye karier ni (cewaaah!!), masa tu mmg terhad..kalu ms kat kuantan lu slalu gak blk 6++ nie tp kat sana aku x pyh drive teruk2 tp kat sini, masyaallah…kete dah la laju2, kena plak masuk kua highway, mmg mencabar la utk pemandu serba sopan-santun macam aku nie..btw, tmpt keje aku tu kat tgh2 shah alam, dekat ngan kompleks, alam sentral, masjid besar + tasik, so company ni menyewa dlm sirim, so far so good, xde la masalah sgt cuma masa perjalanan tu lebih dr stgh jam punye la. cuma kebaikannya aku xde la punch card, setakat lambat 10 minit tu bos aku still leh consider lagi la..sbb dia pun slalu kandas dlm jem, hehee..
mmm…keje? stakat ni sronok la sbb byk benda baru aku leh blaja, walaupun ikut konsep mmg takde kaitan ngan engineering tp utk future aku rasa okla sbb kat sini aku dpt conduct sendiri equipment yg kosnya satu2 ratus ribu, keje cuma dlm lab, xdela kena kua sana sini & itula antara sbb utama aku accept keje nie, malas la nak meround sana sini lagi, dok satu tmpat kan mudah, senang utk plan pape, itu bg aku laaa…tp yg tak syoknya, dgr2 sirim nak guna bangunan tu plak so management skang ni tgh cr tmpt baru utk satukan sume dept dlm satu area, dgr2 kat hicom-glenmarie, alahai…tak tau la macamana aku nak ke sana, sure aku kena kua pukul 6 pagi la plak pasni…
hehehe..aritu bos besar aku blanja la makan, ingatkan g restoran biasa2 jer skali dia ajak g concorde, hehee…mkn chinese food, aku blasah je la tp tak sampai kul 5, perut aku dah keroncong balik, klaka2, last2 sblm balik aku lepak dlm pantry blasah biskut merry wat alas perut, nak tgu balik umah mau pengsan aku, hehe..tau je la kat umah tu, bukan ade ape pun..
so, skang ni aku dlm proses pemahaman jalanraya2 di shah alam nie sbb baru2 ni aku sesat sampai masuk ke federal highway ke kl, nasib baik ade jalan masuk ke klang mule, sempat la masuk ke celah2 bangunan ape ntah, puncanya sebab aku salah masuk bulatan, patutnye wat u-turn, tp aku masuk kul 9, hehehe…lagila gabra sbb myk aku da liplap lampu dia, tp maintain cute aku patah balik ke pkns, hehee…kiranya berpatah balik ke pangkal jalan la…;)

Wednesday, December 6, 2006

MacaMane ni??!

By azryn akmal | 7:39 PM | 0 Sweeties | Filed :
pg nie aku g balik opis tu, amik offer letter. so far so good, manager tu kenalkan aku ngan satff2 yg lain. kiranye company tu ade byk bangsa, campur sumenye..satu lg benda baru tuk aku sbb kalu tmpat lama lu, aku lebih byk deal ngan melayu jer..so skil komunikasi tu aku kenalah improve lagi, almaklumla aku ni kan penyegan orgnye, hehee…on the way balik, aku singgah la cc, ingat nak surf map ke sirim tp x dpt donlod pun, macamana nie? aku dah plan nak g lu lab tu lu, leh la aku jumpa org2 tu sblm aku masuk keje tp ntahla xde idea nak wat lagi, senang cter aku tanye tuan umah aku jer la, dia kan taxi driver, confirm dia tau jln2 kat shah alam tu…okla, hopefully aku dpt idea cane nak g sirim tu…mlm ni jugak…

Tuesday, December 5, 2006

Penatnyer (continuee..)

By azryn akmal | 6:53 PM | 0 Sweeties | Filed :
…dijadikan citer, bas aku tu lewat sejam lagi, alahai…punyela tensen pala otak aku, nak balik umah mls dah, 3 jam da aku dok terpacak kat sini, memikirkan sok lagi nak mengangkut beg, bas paling awal pun kul 12.30 tghr, baik aku tgu je lar. sampai jer bas tu, betul2 aku 2 org jer, kira kalu aku nak golek2 dlm bas tu x jadik hal la, tp problemnya 3 lelaki aku sorg je pompuan, ble aku sms laki aku, puyela dia seriau, dr muar ke klang, jauh tu..tp aku tgk, firasat la, lelaki2 tu okla kot, doa habis dlm hati, hehee..tb klang, aku menunggu lagi laki aku dtg, dok lagi terpacak kat bustand tu, muker aku pun dah mcamana rupe da, lantak la. dr kul 1 - 9 mlm, imagine la. tp tb je kat umah, laki aku dah siap2 beli makan, nasik ayam, hehe..pe lagi, gua blasah la beb!!
ahad…dlm pala macam2 aku plan, salah satunya aku nak ajak laki aku usha bandar sri damansara. tgk dlm peta, last2 kitaorg decide lalu sg buloh, sbb sblm nie kitaorg lalu nkve kena toll rm3++, mcm jauh, so kali ni aku nak naik motor jer, senang sbb cuma nak carik jln je. TIBA2, adik ipar aku tepon, (aka adik laki aku la), dia kat shah alam, nak singgah umah jap, alahai…punah plan aku. menapak la kitaorg ke klang plak, sbb dia x tau jalan ke sini. last2 balik umah da ptg, lepak borak2 diaorg plan nak balik mlm..so kenalah tgu gak, dlam 9 ++ we all try la lalu sg buloh tembus ke bndr tu, nasib baikk jumpa, hehe..tp on the way balik, laki aku naik angin sbb aku xnak drive, hehe…aku ngantuk sgt masa tu, sori ek bang!
pagi isnin, siap2 ke bndr sri damansara, ikut plan, masuk kul 10 kua kul 12, okla mcm biasa la adat intebiu. kua je nak g parking, tup2 aku dpt saman, cesss…rm100 tu sbb aku x byr duit parking, hehe..lantak la, trus aku blah, bukan aku nak dtg slalu pun kat situ, hahaha…ptg, diaorg (bukan yg bagi saman tu, hehhe) call..alhamdullillah…(faham2 sndiri la..) ;p
erm….so far so good, cuma skang nie aku kenalah plan baik tuk ke tmpat keje nnti, jauh tu mmg la jauh so kenalah pandai2 crik jln yg paling singkat+jimat. hopefully aku akan jumpa sesuatu dlm situasi yg baru nie, mudah2an…InsyaAllah..Amin…

Friday, December 1, 2006

Penatnye!!

By azryn akmal | 11:26 PM | 0 Sweeties | Filed :
uissshhh…penat tul la hari ni, penat menunggu…punyelah beria aku tunggu bas kul 2, tup2 2.30 br dia inform yg bas tu rosak. tu pun mujur aku g smule kat kaunter, kalau tak mau garing aku tunggu kat tgh2 panas + hirup asap + pemandangan jem kat bustand. dia bg pilihan, samada bg duit smule @ aku tgu bas kul 4.30 punyee..alahai, tensen gak rasa mcm nie, dah la cuaca panas, dok sorg2, bawak beg berat lagi, naik kematu aku dok berdiri. last2 aku decide tgu je lar bas 4.30 tu dr aku kena naik bas ke kl, mls bebenor rasanye aku nak singgah pudu, carik bas lagi, dah la ptg2 sabtu nie, mesti sesak gler..terus aku teringatkan cc dpan bystand nie, menapak la aku ke sana plak, x kisahla terbang rm2-3 pun dr aku terpaksa berdiri lelama, 2 jam lagi tuu, ade aircond lgi…ble aku call hubby aku, dia pun set jer, yg penting aku dpt sampai ke sana trus, x singgah memana. akak tu kata tb dalam 8.30 mlm g2, xpelah, sok pun dah ari ahad, ade masa lagi nak rest..sesambil tu, aku check la email skali, mn tau ade pape benda penting yg aku kena tgk..aii..nasib2…tgh dok tadi, terserempak plak ngan cikgu skolah rendah, mamat tu mude lagi, nak ke penang mlm nie, siap tanye nape duduk sorg2, tak takut ke kena usha, hahaa..sapela nak usha aku nie, aku rasa la muka aku ni ade la kot ciri2 bini org, hehe..cuma kalu tgk saiz jelar org xleh agak, hahaa..lagipun, zaman kena usha nie dah lama berlalu, ble dah kawen ni byk mende lain yg nak difikir, masalah dlm rumah, tanggungjawab pun dah makin besar, cume ble mamat tu tegur aku x pakai cincin br aku prasan, ye tak ye gak aku nie, luper nak sarung cincin kawen rupenye..azrin2..