Wednesday, April 23, 2008

aku pening

By azryn akmal | 5:19 PM | 0 Sweeties | Filed :
mcm biasa, arini aku x wat keje lagi, bukan xnak tp instrument wat hal plak..sakit kot, x pun pening asyik run jer, tp aku tension la jugak, takut2 52 samples yg baru masuk nie ada test furan, masak la aku jwbnye..tp xpe, bos aku da call perkin elmer, tau la service engineer dia wat keje, yg penting jgn berlarutan rosak udah ler..
lain2 hal, mcm xde cuma lagi 4 hari salah sorg staff lab aku nak resign dah, so secara indirectly mmg la aku calon paling layak nak kena wat AAS, nak kene blaja ni yg aku malas sket, x tau la nape, mungkin sbb virus pemalas aku skang tgh tinggi kot, patutnya kenalah grab peluang nak blaja, ini main2 jer, tp insyaallah aku cube blaja setakat yg termampu & sempat..papepun, lab aku tgh kekurangan tenaga kerja skang ni, x tau la ble diaorg nak panggil staff baru, hopefully janganlah lewat sgt, at least kesianla kat kitaorg2 yg tinggal ni, kalau sample byk mau jdk sotong kurita la jwbnya, sadis tul..
kdg2 tu terasa gak nak berhenti keje, dok umah relaks, tp aku sian gak kat diri sendiri sbb selama ni aku biasa pegang duit, tup2 nak kena tunggu org hulur, macam x best walaupun itu dah tanggungjawab dia sbg suami tp selagi ada tenaga/kudrat yg x seberapa nie, baikla aku gunakan utk membantu mana yg patut. esok2 kalau rezeki dia lebih, mungkin aku patut consider duduk rumah jaga rumah+tangga, mungkin lebih baik+bijak kalau pandai buat bisnes dr rumah, internet ke, whatever la yg boleh mendatangkan pulangan cuma masanya mungkin belum tiba..

Thursday, April 10, 2008

DOA

By azryn akmal | 5:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
yabedabeduu..ari ni aku hepi sesgt coz bos aku cuti maa..ni aku tgh dok dlm bilik dia tumpang layan internet..btw, kat ofis aku ni ade 3 pc, mn2 yg tuan dia xde, akula yg tolong ‘ada’kan, hehe..papepun, jumaat sudah tb, esok x kije, arini pun aku x wat 1 keje pun, nak kata malas tu takla tp alang2 dah masuk jumaat ni aku kurang senang nak on instrument, short story, mahu tp malas, haha..
satu lg kes yg sedih, psl sufiah si cerdik pandai kita tu, as usual, ramaila yg forward email, gambar2 dia promote diri dlm internet, juga transkrip interview dia yg mengatakan dia bangga dgn cara hidup dia skang..masyaAllah..pe nak jdk la ngan saudari kita ni, nak kata x bijak, Allah dah kurniakan kepala otak genius tp masih x boleh berfikir, xde bezalah dia dgn org2 kita yg dok celah2 chow kit nun..sedih la jugak sbb dia saudara seislam (masih ke, wallahualam..) boleh bangga diri kua paper kat luar negeri,  x pasal2 tanggapan bukan islam pd org islam makin serong, makin sangsi..sama2la kita doakan moga dia n sekutu2, seumpama dgn sufiah ni diberi hidayah sebelum tubuh badannya ditelan bumi satu hari nnti..
pape pun, 3 ari lepas aku attend seminar ni dgn suka dlm duka, hehe..sbb biasalah tang seminar2 nie, bercakap je la, yg masuk kepala otak okla, yg sipi nak masuk pun okla jugak, hehe..kebetulan jugak terserempak ngan sorg budak elektrik ukm, sbb dia pun ade seminar tnb kat situ, sorry la aku ni byk cam muka dr ingat nama, maklumla ‘kawan’ ramai sgt, hehe..
ok, let stop here, arini kitaorg ada agenda merayau best punyer..nak g pkns nak jumpa sumpah2, hehe..pesuruhjaya sumpah la..nak suruh sign baik punyer form ‘kehilangan buku asb’ yg dah bertahun aku cari x jumpe, haha..
wassalam…

Sunday, April 6, 2008

tak bertajuk

By azryn akmal | 5:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
demam lagi..
sedih tul la aku nak bgn pagi td, sakit2 badan aku kena demam..sakit tekak+selesema, tensen tul..aku kena jangkitan dr hubby aku sebenarnye..memula dia yg kene smpi mc 1 hari, pastu aku plak, tp aku xleh la nak amik mc, sbb kat opis xde org la plak, kot2 ade test mengejut dtg, xde sape plak nak buat nnti..tp seronok gak dtg keje arini sbb relaksssss habis beb, sbb keje langsung xde, dok main komputer je aku, hehe..demam pun demam la yg penting aku dpt online tanpa gangguan..lgpun mamat lab sorg tu pun emergency arini so bilik ftir tu sah2 la aku yg punye! hehe…(1 ari je larr..;p)
sok, company aku ade wat seminar 3 ari kat bluewave, kalu ikut ati mmg mls nak g tp disebabkan ‘wajib’ so kenalah p jugak..biasala seminar, mesti dengar,tulis, dengar, soal, jawab,tulis, minum, makan, dengar balik, so on..sampailah 3 ari, hehe..tp yg x syoknye sok kena dtg awal, 7.30 dah kena ade kat sana, haiiya..kul bape la aku nak kua umah..;P
lain2 hal, xde la kot sebab idea kureng la..nak menulis pun rasa seram sejuk dlm aircond nie, mau demam balik aku nnti..whatever..wassalam;)