Sunday, December 23, 2007

JaLan2 CarI PAsaL

By azryn akmal | 4:59 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari raya haji @ qurban lepas aku x balik kg pun, sbbnye aku postpone cuti jumaat tu ke 2 minggu lagi (isnin 31/12) atas sebab2 yg tak dpt dielakkan..pape pun, aku tetap kena g ofis jap khamis raya tu sbb nak tutup hplc, byk jugak la sample yg overnight mlm tu, aku kalau bleh mmg tak nak la membazir waktu, takut datang lagi sample byk, x ke naya, hehe…
pagi raye tu, ikut plan husband aku nak keje lepas solat raya tp memandangkan mlm tu kitaorg kena antar mak n cucu2nye ke seremban, balik ke sini pun dah 4 pagi, so dia decide malas la nak g kije. so kitaorg plan lepas jer g lab jap, kitaorg jalan2 carik pasal la kat shah alam nie, haha..
memula kitaorg g giant lu, membeli-belah barang2 umah, pastu kitaorg g tesco makan pizza plak, singgah kat jusco bukit tinggi ingat nak layan movie tp sume dah booked, kalau ade pun citer bebudak so kitaorg blah terus ke klang plak, hehe…sampai centre point klang, punye la sesak nafas aku tgk melambak ngan manusia dr seberang nie, mmg kalau nak diikutkan mana2 bandar kat malaysia ni rasanye sume dah penuh ngan ‘diaorang’ nie, kalau kat muor tu pun dah melambak ngan warga asing nie, apatah lagi ngan klang n bandar2 besar yg lain, tul tak? sesambil berjalan tu, sakit jugak la mata melihatkan diorg2 ni dok bersidai tepi2 jln, tembok n boleh dikatakan tiap tingkat centre point tu penuh ngan indon.. pendek kata, kita yg org sini plak dah mcm warga asing ble dok mencelah antara diaorg..tp nak wat camne kan, ape yg boleh kita harapkan hanya org2 yg ade kuasa ni, tolongla bendung kemasukan warga asing ni, jgn plak satu hari nnti, jumlah diaorg akan lebih separuh dr rakyat malaysia sendiri, tak tahula apa nak jadik…hishhish…
papepun, kitaorg enjoy satu hari jln2 time tu..sbb hubby aku kata pasni dia xde cuti lagi, so aku xleh la nak merungut pasni sbb dia dah bwk round abis, x kisah la tu sbb aku pun bukan jenis yg berjln kalau xde teman nie..
ok itu jer la yg ade utk disharekan..lain2 tguuuuuuuuuu!!!

Sunday, December 9, 2007

my Hubby Story:p

By azryn akmal | 4:58 PM | 0 Sweeties | Filed :
pagi ni aku bangun dengan lemahnye, hehe…malas nak g kije sebenonyer..:p nasib baik la esok besday sultan selangor..pape pun weekend lepas, aku jdk nurse x bertauliah sbb hubby aku kena demam, memula sengal2 pastu melarat sakit perut. ble tgk dia tido, sian plak aku tgk; ni sume sbb dia kene ujan rabu lepas la kot. masa tu kitaorg g pasar malam tetiba ujan, so dia plan balik amik kete n payung sementara aku tgu kat situ, dia redah naik moto sampai abis basah. so sbg membalas budi + tanggungjawab seorg isteri mithali (cewahhh!!) aku jg la ape yg patut semlm. ape yg dia nak makan, aku g beli, ape ubat yg dia nak, pun aku cuba dapatkan sbb sikit sebyk aku rasa bersalah ble tgk dia kena demam mcm tu. ble masuk ptg sket, aku tgk dia ok da tp melarat ke sakit perut plak. last, aku bg dia ubat klinik terus dia muntah, ok terus pas tu :)
pape pun, aku rasa bertuah sgt2 la ble bersuamikan ‘dia’ nie…sbb ble aku demam pun, dia akan jg aku mcm aku jaga dia..pendek kata, ape yg aku nak mesti dia cube dapatkan, heheh…
p/s: xde idea nak tulis, tb2 teringatkan hubby aku jer..

Thursday, December 6, 2007

rindunye!!!!!!!!!

By azryn akmal | 4:58 PM | 0 Sweeties | Filed :
haaa…lamanye x updatte blog…sejak raya sampaila skang, aku mmg xde chance baik nak berinternet nie, sumenya sbb sample yg masuk punye la melambak2 smpai nak naik muak kitaorg tgk, hehe…apepun, minggu terakhir Nov, comp aku wat pre-assesment utk iso 17025, aku xdela amik part sgt cuma adela kena audit masa tgh wat test, hehe..gelabah? sketla sbb takut kena nc tp tipula kalu xde nc langsung, baru nak apply mestila lopak sana-sini, :)
start minggu baru Dec, lab aku jdk bz semacam, ape taknye, sample masuk non-stop, so setiap hari sblm start je operation keje, aku dah plan arini nak wat yg mana, yg mana kena due awal, kenalah dulukan, tp yg tak syoknye ble ade sample interval, boringgg sangat sbb ganggu keje la serba-sikit, lagila nak due ari tu jugak, tension i, hehhee…
bulan ni, staff lab ni bergilir2 cuti seminggu, except aku (staff of the year, muahhh!!)…dgn bos kecik aku skali g China, sblm tu mamat sorg tu g Vietnam (company support), pastu kak Shaily plak g Australia(cuti2 malaysia), then Yati g balik kg nak keje kawen adik dia..aku? mestila cuti gak, so aku siap2 apply ari jumaat pas raya aji (khamis). so straight sampai ahad aku akan balik muar (mana lagi?!) tp this time aku balik sesorg sbb hubby aku nak pulun keje bulan nie, memandangkan dia izinkan setelah dipujuk/dirayu (hehee…), so dptla aku wat plan nak wat ape kat muor nnti. tp slain tu aku dpt jemputan kawen gak, cikgu zana namanye..
mmm…sok ade sure heboh maa kat stadium, tp besar kemungkinan aku xkan pegi la kot, dah la musim ujan ni so tak mustahil la kalau shah alam ni ujan lebat mcm sure heboh last year, lagipun hubby aku xde, xkanla aku nak pi sorg2, dgn jem panjang, x kosa la i…maknenye, tgk dr jauh jer la + duit pun sipi2 jer, so buat2 la taubat cik azrin oiii!!, hahaha…
adios & wassalammmm………

Monday, October 22, 2007

diari Syawalku - chapter 1

By azryn akmal | 4:57 PM | 0 Sweeties | Filed :
setelah 10 ari beraya, arini aku masuk ofis semula..okla raya thn nie, dpt gak aku jalan2 g umah kawan lama, itu pun mana yg ade kat kg, x balik lg ke tempat memasing tp ade jugak yg x dpt nak jumpa pun, hopefully next year la plak..
malam raya, aku n hubby balik NS dulu, sempat gak singgah g Giant Senawang, beli brg2 utk wat barbeque..ramai jugak org lagi masa tu, maybe suka kot kua lambat2 nie..tp ble start je enjin kete, terus ujan lebat straight dr kuala pilah ke bahau..ble sampai kg, elok je ujan gerimis..pg raya, xde pape pun, sbb mertua aku x masak pun ketupat, tp rendang, kuah lodeh + ketupat adabi tu adela.. lemang ade jugak tp aku kureng sket, so tgk dr jauh je lar. pg tu, umah dia dah penuh ngan sedara-mara dr kl & johor, mmg tiap2 thn diaorg akan g umah mertua aku nie, bebudak jgn cakapla, leh wat dua pasukan bola, hehe…
raya ke dua, kitaorg raound 1 hari ke melaka, umah sedara mara suami aku, mana yg tak kenal tu, pakat senyum je la. sampai umah dah malam pun, tp cadangan barbeque diteruskan, so mlm tu aku belasah la makan sume, suami aku tukang bakar & hantar, hehe…
to be continue…
p/s: bos mari daaa…;P

Monday, October 8, 2007

3 hari lagi nak raye!!!

By azryn akmal | 4:56 PM | 0 Sweeties | Filed :
last friday, company aku ade la wat majlis berbuka posa utk muslim, makan kambing panggang sampai pening kepala aku..skali ngan pemberian x seberapa duit raya + hamper..bolela dr tadak langsung..
sabtu, aku ngan ofismate aku rayau jap kat pkns (pkns lagi, heheh…), leh tahan la ramai org, saje jejalan, bukan beli ape pun..sbb dlm pala dah set nak g car boot sale, hehe…tghr pas anta dia kat ofis, aku balik je lar, aktiviti ptg aku dipenuhi ngan proses menyiapkan cross stitch aku tu..
pagi ahad, aku n hubby kua g stadium…mak oii punyela ramai umat manusia yg serbu, almaklumla barang utk raya ni mmg melambak kat situ. tp yg pedihnya ble nak masuk parking la, hubby aku dah mula tukar kaler biru, sbb lama tunggu nak masuk jer padahal parking punyela byk bebenornyer, cuma ade sekor dua yg main parking ikut pala sendiri, terus jadik stuck. jalan2 sampai tghr, dptla brg2 yg hubby aku cari..aku cuma tudung selai jer. teringin gak nak tangkap jam tangan satu, tp org berjual tu punyela awal blah..rugi la dia hilang satu pelanggan yg berpotensi, heheh…blah dr stadium, kitaorg g tesco x-tra plak, hehe..blnje ape jer, carik air botol jer, yg lain2 tu cuma pandang je lar sbb x masuk list..
so, persiapan kuih-muih aku ok la kot. cukupla nak bg mak, atuk n mak mertua aku sikit, wat buah tangan. tp hubby aku kata, dia nak belikan mak dia kek, sukatila…duit dia, hehhee…
sesape yg nak dekat2 area klang, kapar, meru, shah alam tu, jemput2 la dtg umah aku, senang jer..tp kena la call dulu yerk..jumaat nie, company aku tutup, so maknanye aku x keje la, sronot…wassalam…
                                "SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA"
                                          "MAAF ZAHIR & BATIN"
                                    IKHLAS DARI AZRYN & HAFIS
p/s: utk ogy, mu jgn lupa mari umah aku, sabak bernam bukan jauh punn…heheh…

Thursday, October 4, 2007

RaYa 2007

By azryn akmal | 4:55 PM | 0 Sweeties | Filed :
diam tak diam, dah masuk 23 hari kita puasa & seminggu lagi nak raya. thn nie aku balik kg hubby kat NS. sedih sikitlah sbb sblm ni sambut raya ngan mak n family aku, balik kg atuk kat batu pahat, tp thn ni ikut sistem giliran, turn hubby aku plak. adatlah kan kalau dah kahwin nie, kena biasa2kanlah beraya ngan sebelah mertua..ikut plan, aku start cuti selasa sampai jumaat, sehari sblm raya aku still keje lagi sbb nak abiskan seminggu raya, senang..tp ofismate aku sume slamat dah balik kg, tinggal aku ngan bos kecik aku je lah…hopefully dia boleh lepaskan aku balik awal, hehe…kena pujuk nie :) so, raya ke3 baru aku balik muar, hishshisshh…suasana raya tu maybe dah kurang la kot tp xpelah, tahun depan turn aku plak, yahuuuu!!!
nak raya nie, aku cuma tempah selai je baju, tu pun yg mak aku belikan, baju sendiri x sempat siap, pun xpelah sbb aku hantar kat muar sana, so raya ketiga dijamin siapla kot, harap2 la..kuih-muih pun aku xdelah beria sangat, cuma plan nak belanja sakan kat car boot sale kat stadium shah alam ahad nie, byk gak benda yg aku kena cari..x pun g pkns, tp ramai yg cakap situ mahal2 barangnya, kecuali malam raye, x sempat la sbb mlm raye aku dah nak balik kg daaa…
minggu lepas aku n hubby g la kuala selangor, terus ke tanjung karang..dr puncak alam, jauh la gak, tiba jer kat sana xdelah pape pun yg best, ni sume pasal member hubby aku la yg citer ade jual kerepek murah kat sana…sampai2 jer, mmg ade gerai jual kerepek tp kalau nak diikutkan, kat shah alam pun byk, separuh menyesal lah jugak buang masa kat situ..rupenya ade tmpat org jual kat rumah, tp kitaorg x jumpa sbb dah tghr gler, tekak dah kering..last2 kitaorg straight ke klang, berbuka kat sana n carik skali pape yg patut..nasib2…
smlm plak, satu lg hplc tiba..nampak gaya aku la yg jdk tuannya..& mesti lepas ni aku bersilat wat sample, hahaha…
bg sesape yg ade salah silap ngan aku, aku ampunkan dunia akhirat, hehee…tp kalu aku ade salah silap ngan org, mohon ampun yerrr..0-0 wasaaalammm….

Thursday, September 13, 2007

Ramadhan :)

By azryn akmal | 4:54 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari ni aku rasa memang macam nak demam :( lagi plak ble dah kena aircond nie, naik sengal2 badan aku..rasanya dah lama jugak aku tak kena demam tp memandangkan byk kali jugak aku kena ujan + panas terik, maka malam nie confirm aku kena g klinik..
br jap td, ofis celebrate 3 staff yg nak resign, so adalah diaorg wat makan2, kfc+pizza..yg chinese of course la slamat, yg melayu2 ni cuma bau jer la, hehe… tp bos kitaorg byk kali say sorry kat kitaorg sume sbb terpaksa buat time posa2 ni, tp kitaorg maintain senyum jer sbb memasing dah siap2 nak tapau dah termasukla aku skali, ahaks!!
last 2 days, bos kecik kitaorg plak ajak makan luar, skali ngan sempena nak posa & celebrate besday 2 org member lab nie, so dia drive kitaorg berempat g makan kenny rogers kat subang parade, rupenya dekat jer ngan ofis kitaorg, kalau la aku tau jalan area sini, kan best tp time2 posa rasanya aku prefer dok umah je kalau weekend cume insyaallah ade masa 29/9 ni aku n hubby nak turun kajang, skali nak g kl, tu pun kalau larat la..xdela nak shopping ape, cuma dah lama bebenor teman tak jejak kl, tgk klcc pun dr umah jer, hehhe…almaklumla, teman kan dok puncak, nampakla klcc, genting dr area kitaorg tu, :p
mmm…sempena bulan posa nie, aku jugak nak wat bisnes sampingan, wat bisnes kerepek, ok kot sbb aku dah dpt org nak tolong jualkan, tak kisahla dpt bape, lepas duit raya utk family & anak2 buah aku, syukurrr alhamdulillah..
apapun, bulan posa nie la masanya utk kita muhasabah diri samada kita ni masih di takuk lama @ tidak sbb bulan mulia ni sume syaitan dah kena ikat, so apa yg kita buat & lalui adalah diri kita yang sebenar2nyer..wassalam …:)
p/s: kononnye dapat balik cepat tp balik lambat gak, jemmmmm….:p

Thursday, September 6, 2007

jem?!

By azryn akmal | 4:54 PM | 0 Sweeties | Filed :
uii sejuk gler arini, nasib baiklah sempat kua g tapau, kalau x slamat dah kena ujan..cuaca mmg xleh agak la ni, jap ujan, jap panas gler. last week, leh tahan la aku bz, kena masuk training ISO 17025, boring gler..sbb cuma dengar member tu cakap, mana yg patut aku cuma geleng & angguk jer, hehe..nak kata x masuk kepala terus, x jugak tp letih jugakla dgr lecture ni, sbb zaman nii dah berlalu lama dah..pape pun, lepas dpt training nie, keje aku bertambah la sket sbb lab ni nak apply ISO dlm tahun depan, so dr skang dah la kena wat ape yg patut, hopefully sumenye ok la..
3 hr lepas, lab aku ni tinggal bertiga jer, sbb yg dua lagi g Bangkok, Thailand. so yg kena tinggal ni x reti2 nak cover keje diorg, hehe..dah macam lipas kudung aku wat keje, mana nak register sample, nak tgk BDV, furan lagi, siap ade sample interval plak, naya tul..tp ok jer, xdelah teruk sgt cuma keje jer yg bertambah, yg lain2 balik tetap sharp 5.30 hehe…
so, sbg buah tangan, diaorg bagila souvenir, okla, temaksih..ntah ble turn aku pulak nak g, hehe..harap duit sendiri, lambat la tp insyaallah, ade rezeki lebih, aku nak ajak mak aku g umrah..
mmm…memandangkan ade org komplain aku asyik cter pasal jem jer (paham2 sendirila ;), so arini aku x cter la hal2 jem nie; cume nak bagitau jer yg seminggu ni jem terukkkk gler, pagi2 dah tersadai atas highway, tension..
pd hamba allah yg tepon aku mlm td, tq sooo much sbb ingat kat aku lagi, ble2 bos aku takde opis, aku call ko plak, hahhaa…adios!!!

Tuesday, August 21, 2007

Cuti?!

By azryn akmal | 4:53 PM | 0 Sweeties | Filed :
memandangkan 2 org geng kamceng aku off arini so aku malas tul nak kua. lagipun arini hubby aku yg antar g keje sbb dia cuti emergency, itu pun sbb tayar motor pakcik tu pancit pg tadi. sbg persediaan, aku pg td sebelum g keje, sempatla singgah beli mee jap, wat makan tengahri. selalunya kitaorg tapau jer makan, nak kua pun tgk mood. cuma ble dah slalu makan kat tempat yg sama, tekak ni pun macam dah xde selera. nak g tempat lain, jauh & makan masa, lagipun tghr area sini leh gak tahan jem. seingat aku la paling jauh pun kitaorg g cume J.J Bukit Raja je, slain tu tempat biasa je lar.
so, x lama dah nak bulan posa, x payah la nak fikir2 tang mana nak makan, cume yg lemahnye ble nak balik je la. memang la aku ada pengalaman posa kat puncak alam ni, leh tahan gak byk org berniaga makan, tp yang x bestnya harga dia melampau2 plak. apa taknye, sbb situ sume org bekerja, memang takkan sempat nak balik masak. pape pun, arini aku enjoy abis kat opis, hahaha:O

Friday, August 17, 2007

Cuti2 SkolAh

By azryn akmal | 4:52 PM | 0 Sweeties | Filed :
minggu ni aku dah start bz mule, almaklumla setelah 2 minggu berehat sakan, skali sample datang 20, 40 skaligus..tp takpe, aku maintain cute jer sbb due date sume 2 minggu lagi, hehe.. setakat hari ni xde pape pun yg best berlaku, pegi balik keje je la. cume sesekali on the way pegi keje tu slalu la tgk kete org2 ni accident, hehehe..jahatnya :) tp padan muka jugak la kat diaorg2 ni sebab memasing bwk kete macam hantu. tp kadang2 tu aku tumpang skaki gak tekan minyak sket, yelar kang aku bwk ikut papan tanda mau belakang aku berbaris panjang. segan beb :p
esok 18 ogos 2007, genap dah setahun aku kahwin, heheh..rancangan nak sambut ade gak dlm pala otak tp rasanya kitaorg just celebrate macam tu je la. silap haribulan, hubby aku bwk aku g makn meehoon tomyam kat depan umah tu jer, hahaha..tp xpe, aku bukan kisah sgt pun tentang anniversary ni sume. asalkan kitaorg maintain macam setahun yg dulu pun dah cukup baik utk aku, alhamdullillah..
pape pun, minggu ni dah start cuti skolah, yahuuu…sbb jalan mesti lengang semacam. mau aku kua umah kul 8 plak nnti, hehe..seronoknyer..& plan aku nak posa full seminggu  depan nie utk ganti posa thn lepas, tak lama lagi dah nak masuk ramadhan, takut tak sempat jer..ok, thats all 4 today..adioossss!!!!

Wednesday, August 8, 2007

uLang TahuN 1

By azryn akmal | 4:52 PM | 0 Sweeties | Filed :
dlm 2 minggu lagi, genap setahun aku jadik bini orang, hehe…cam x caya plak. cepat betul masa rasanya, sedangkan aku rasa mcm br jer aku naik pelamin, tup2 dah nak sambut 1st anniversary, hehehe..whatever, aku boleh desribe kehidupan aku skang BAHAGIA, dgn hubby aku yg kaki lawak tu, tiap hari kitaorg bantai ketawa jer, gaduh tu adatla tp slalunya setel macam tu je, xdelah sampai masam muka @ report kat mak masing2, haha..dan yg paling penting, kebahagiaan tu xleh diukur dr harta benda @ duit yg byk semata2 tp byk faktor bukan kebendaan yg patut kita utamakan dulu. skang ni pun, life aku sederhana jer, mewah sgt pun tak jugak tp cukup la semuanya, insyaallah… 
citer pasal hubby aku, kdg2 aku rasa macam bertuah sgt2, sbb dia slalu treat aku macam budak kecik, apa jer yg aku mintak, insyaallah dia tunaikan, x semestinya harta @ duit tp kadang2 tu aku ni leh tahan melalut gak nak yg bukan2, makan itu ini (badan sekeping gak?!) , g jln2 carik pasal dan mcm2 lagi la..sbb tu la aku SAYAAAAANG sgt kat dia, hehee…apapun, tahniah la kat diri aku sendiri sbb leh tahan perangai en apis tu, hehhee…adios!!

Thursday, August 2, 2007

ape erk?!

By azryn akmal | 4:49 PM | 0 Sweeties | Filed :
akhirnya siap jugak cross stitch aku yg pertama, hehe…cuma tinggal nak diframekan aje..so total cost utk pjk pertama ni < rm100 kot, sbb aku xdela kira betul2, benang pun merata tempat aku beli. mlm tadi, 2nd projek start dah, memandangkan jari ni dah expert semacam so xde kot masalah nak siapkan dlm sebulan nie. kdg2 terfikir gak aku, kalau la ade org nak upah aku suruh aku wat mende ni, confirm aku x tolak punye la..:)
mlm nie, aku nak balik muo dah, xdelah hepi sgt sbb bukan balik lama, satu mlm jer. pg2 sok dah nak kena balik NS plak, balik muo cuma nak amik baju kurung baru siap jahit + nak antar baju raye skali tp baju aku jer, baju hubby aku lum beli pun lagi, hehe..kenalah aku singgah tangkak carik baju melayu plak, tinggal 2 bulan jer lagi nak raye, takut xde org nak amik upah jerr, naya la pakcik tu pakai baju thn lepas, ahaks!!
skang nie, keje aku relaks jer, siap bwk segala macam majalah, ujang+rapi+mingguan wanita sume aku angkut utk bacaan kitaorg bertiga, hehe…lagi la ari ni jumaat, malas tul nak wat keje kecuali la kalau urgent sample tp slalunya satu jer, itu lagi la aku malasss…
mlm td aku mimpi kekawan skolah menengah; zana, amah, yatie, zai, zue etc..lama tul aku x jumpa diorg, kalau nak dikirakan pun, dah dekat 10 thn kitaorg spm, pastu memasing bwk diri study. skang ni pun, ramai yg x duduk muo dah, merantau dok kl, jb, akwen, beranak pinak. kalau jumpa pun skali dua masa sape2 kawen @ raye, borak lebih kurang pastu x jumpa lagi. slain drpd tu, jgn harapla..bila diingatkan balik, tentu seronok kalau dpt kumpul & citer hal2 lama, hehee…so pada sesape ex-STM pt raja batch 94-98 yg baca blog aku nie sudi2kanlah sms @ call aku, kot2 leh arrange reunion, tul tak!?
adiosssss n wassalam……..;)

Wednesday, July 25, 2007

My BumBlebeeeee :)

By azryn akmal | 4:48 PM | 0 Sweeties | Filed :
sepanjang minggu ni aku relaks sket sbb sample x byk masuk + plak due date sume dlm seminggu lebih tp interval sample still on & on laa..tp br jap td, trus masuk 20++ sample, ok kot sbb last date dia next week..lain2 hal, sini dah musim ujan balik, smlm on the way balik, gelap gler, mmgla seronok sbb sejuk tp x bestnye wiper kete aku x elok, so mengagau jugak la nak tgk depan, kena plak highway ni kete bwk lelaju sumenya macam kena kejar hantu :p so dpt jer gaji 2,3 ari ni first thing dlm pala aku nak beli of course la wiper selain benang nak wat cross stich, hehe..fyi, projek cross stich aku yg pertama dah nak siap dh nak siap cume tergendala sbb benang abis plak, tensen tul..tp mmg aku sronot gler ble tgk dah siap, insyaallah aku nak frame & gantung baekk punyer, hahaha..sblm yg 1st nak siap aku awal2 dah carik gambar baru, pemandangan jugak tp yg nie boleh masuk pertandingan, hehee..beria betul aku nie, yela sampai dah kena sound ngan hubby aku lgi, asyik ngadap benda tu jer. tp yg paling best kalau sabtu+ahad, mmg aku ngadap benda tu dr pg sampaila ke petang sampai penah jugakla terlajak mandi, heheh:)
sabtu ni aku nak turun melaka plak, spa ada exam utk ptd. kalau nak diikutkan, dah byk kali aku miss exam nie, sejak thn lepas lagi rasanye, so kali ni aku nak try la g, saje kot2 lepas ker, mana tau, ye tak??
transformers?? mmg best kalau dpt tgk wayang tp disebabkan hubby aku non-stop keje so x dptla nak g wayang; so last week kitaorg beli jer dvd lanun punye, ok la gambar dia tp hubby aku mati2 nak beli yg ori punye jugak, yela seronok tgk kete tukar jdik robot2 tu cume action diaorg create tu laju semacam, x bape nak nampak..apapun, dah lama gak aku tak g tgk wayang nie, gian plak rasanye..:p

Friday, July 20, 2007

datang lewat

By azryn akmal | 4:48 PM | 0 Sweeties | Filed :
salam..
2,3 ari nie asyik jem je pagi, tensen tul. last day, puncanye cuma bas kilang rosak je tp jem nye panjang dr uitm puncak perdana sampaila ke trafic light..kalau nak diikutkan tmpt keje aku ni bukanla ada punch card tp x sedapla kalu ‘ter’datang lewat..sebab yg pastinya aku ni tukang pegang kunci lab..memang menayakan org tul la, nasib baikla diorg ni jenis x kisah, hehe..last2 bos aku suruh duplicate kunci padahal sblm tu punyerla pyh nak bagi, konon takut apa2 hilang ke, hehe…macamla aku @ kitaorg nie nak angkut bawak balik hplc ke, aas @ dga balik rumah..:)
tetiba xde idea la :P so bye..:p

Thursday, July 19, 2007

“Ayang VS Abang” ::P

By azryn akmal | 4:47 PM | 0 Sweeties | Filed :
"Dear abang, Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik… cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini… kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam… abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape? Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang? Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah.. Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance…ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah.. Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada. Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi?? Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR Love, ayang ni abang lak bagi….
Dear Ayang, Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah.. Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja…lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang.. Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah… tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang.. Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak.. sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu…pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer.. Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit.. Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu… biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe.. Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa…hahahhahahahahha :>

Thursday, July 12, 2007

BaBy :P

By azryn akmal | 4:46 PM | 0 Sweeties | Filed :
ari ni aku n the geng g melawat ofismate aku kat HTAR, tgk baby girl..:) seronok sgt plak rasanye sbb dah lama jugak aku x pegang baby sejak akak kepada akak ipar aku dpt baby last year. sblm tu we all singgah makan jap kat tesco & terus je ke hospital. since we all tak tau sgt jalan so main belasah je lar ikut signboard, nasib baik la yg drive tu memang pakar dlm hal sesat2 nie, hehe..ble jer naik tingkat 6, tgk baby dr luar jer tp x lama pastu maknye kata diaorg dah bole kuar sbb dah ok..so we all tunggu dulu, kot nak tolong angkat pape..selain dr tu nak bagi present skali utk baby (nur hani izzati)..dlm pada gelak2 tu sempatla diaorg suruh aku cium + dukung baby tu, heheh…amik berkat org kata :)
btw, instrument aku dah ok skang, sample pun dah nak hampir abis mana yg pending aritu, senang la sket ati nie, tp ok jer sbb hplc leh wat overnight..buat sample siang byk2 mlm biarkan, pg dtg dah pun boleh amik result..so far so good..selain drpd tu aku skang tgh plan nak amik cuti plak coz adik ipar aku nak kawen awal bulan nie tak tau la dpt ke tak 2 hari cuti, sbb kalu x maybe aku n hubby x dpt turun masa dia nikah, tgk la mcmana nak setel sbb kalu bleh aku xnak la cuti lelama sbb nak kumpul cuti utk raya nnti :) 
ok adios, nothing else i think..

Thursday, July 5, 2007

HitaM Ku HilAng

By azryn akmal | 10:48 PM | 0 Sweeties | Filed :
minggu nie paling x best utk aku sbb keje by pending..sample ada 40 utk furan test..wawawa…rasa mcm nak nangis plak :( tp pe nak buat nama pun instrument, sukati dia la bila nak rosak, mmm…tp xpe, insyaallah dlm sehari dua nie ok kot masalahnyer, hopefully la :) btw, last weekend aku balik kg husband aku, nak dijadikan cter, sampai jer kat umah dia (dlm 2 pagi g2), tb2 kucing aku ’si hitam’ lari masuk hutan, maybe sbb dia terkejut kot tgk tmpat baru..so tgh2 pagi2 buta try la gak carik kot2 dia sembunyi mana2 tp ntah mana lesap..last2 hubby aku cakap nak carik esok jer, tp masa tu muka aku mmg dah kelat semacam, apa taknyer, kucing tu dah lama aku bela, sebabkan 2,3 hari kat kg, so kitaorg xleh la nak tinggalkan dia, tup2 sampai kg, leh ilang plak, tensen la..1 hari suntuk cari area situ tp tak tau mana dia lari, so aku suspect dia masuk dlam utan, & kesimpulannya sah2 la kucing aku dah HILANG waktu tu..frust la jugak, sbb dah sayang kat dia..ntah macamana, malam ahad tu tup2 dia dtg balik, itupun dah lewat mlm, cepat2 la hubby aku tangkap terus masuk dlm bilik, nasib baik la dia balik, kalu tak mmg terasa la jugak kalu dia takde, sbb biasa kalu aku balik keje, dia la yg sambut aku, hehe..byk jugak la aku da perabih duit utk si hitam nie, sebolehnya nak la bela sampai dia tua..okla tu jer cter aku minggu nie, sok dah sabtu, plan nak g tgk transformers tp hubby aku keje plak ahad nie, so cancel la jawabnye..adiosss…

Tuesday, June 19, 2007

waChhaaa!!!!

By azryn akmal | 8:00 PM | 0 Sweeties | Filed :
hi..lamanye x update blog…rindu sebenarnye nak menulis tp apakan daya..kat tempat baru nie aku mmg susah nak online, memandangkan komputer pun cuma satu jer, so kena pandai2 curi masa laa..btw, skang company ni dah slamat pun pindah area hicom-glenmarie, lebih dekat la compare tu sirim, cuma time balik je kureng sket sbb jem gler, kalu ujan, lagila, sedu-sedan dok dlm kete menunggu…walaupun sebenarnye dlm 1/2 jam aku leh tb umah…tp so far oklah, sbb minyak kete leh save sket, hhee…mmmm…br jap td hubby aku call dr klinik, demam plak pakcik tu, puas gak suruh g klinik, amik mc, susah tul, last2 g jugak n kene injection sbb temperature tinggi sngt..aku la yg kena jaga2 plak pasni, takut menjangkit kat aku, aku ni bukan leh ada org x sihat dekat2 ni, confirm dgn aku2 skali g klinik nnti..sronot gak, xyah la g keje, hehe…ntahapa2 aku nie..
btw, start minggu lepas aku slamat di’handover’ keje wat hplc, memula tu gerun gak, takut silap, high performance nye instrument, kalu dulu dgr nama & teori je tp skang aku dpt chance handle sndiri, okla..rasanye ok kot, xdela susah sgt cuma smaple preparation jer x larat kalu byk sgt..okla, ade keje ni, kang x sempat siap mau kene tgu ptg plak…ok see yaaaaaaaaa!!

Tuesday, May 22, 2007

SeMbunyI

By azryn akmal | 11:33 PM | 0 Sweeties | Filed :
uhuhu..hepinya ari ni sebab aku dok opis sesorg, hehe..dptla i check email lelama sket..btw, we all skang tgh sibuk pack brg, nak pindah daaa esok..memandangkan part aku dah siap + tinggal sesikit jer so aku amik kesempatan la, apa lagi hehe…ermm…pe nak cter ek..mcm biasa jer la aku skang, pegi balik keje, nak kata bz pun x jugak cuma skang ni aku demam wat cross stitch, hehe..dpt la geng sekepala kat opis ni siap beli kertas sorang satu, sok2 leh tukar2. sebenarnya dah lama gak tak wat mende ni, tp last weekend aku rasa boring sgt, aku terus g pkns carik yg dah siap punye, tinggal jahit je lar. mmg makan masa nak siapkan tp kalu tekun, insyaallah cepat. kdg2 kat opis ni, sempat jugakla aku spend sket masa wat mende tu, tp tgu line clear laa..so, pas je siap gambar burung tu aku nak wat alas meja plak, hehe..lain2 hal, xdela kot cuma skang nie sronot plak dgr cter member2 yg dah + nak kawen, yg nak dpt baby, yg baru dpt baby + yg tgh tgu baby (akula tu, ahahaa..; kalau ade rezeki insyaallah la, doa2kanla ye, hehe ;) okla, xde pape lagi aku nak share, idea kureng time2 gini..ok chow..wassalam..

Tuesday, May 8, 2007

demamm….

By azryn akmal | 9:13 PM | 0 Sweeties | Filed :
haii..ari ni aku terpaksa amik cuti, demam tetiba..siap ngan selesema, badan pun naik sesengal semacam. so pg nie husband aku pun amik cuti gak sbb nak anta aku g klinik, hehee..alasan..sebonanye dia malas nak g keje, aku tau, haha..btw, kali ni aku g klinik lain plak sbb klinik yg aku biasa g tu dah la mahal, skali ubat dia pun x bape berkesan utk aku, smlm aku try telan pun x berubah pape pun, cam gitu jer..kali ni we all try g seksyen sebelah plak, oklah doktor dia pun senang nak bg mc..itu yg paling penting sebenarnye, hehe…mmm..lama gak aku tak update blog nie, memang susah kalau nak harapkan cc @ komputer kat ofis tu, keje aku skang byk dlm lab, nak masuk ofis pun pyh, so balik dr klinik terus aku ajak dia g cc, lagipun bebudak mesti kurang sbb sume dah g skolah, xdelah memekak ngan bunyi game, hehehe..sesambil tu aku try la nak apply keje, tgk ada value tak, hehe..saje..keje la nie mmg ok, relaks mmg relaks tp itulah, kalau dpt yg lagi baik, apa salahnye, ye tak?? so, aku nak ucapkan tahniah la pade kekawan yg baru dpt baby (maul), yg tgh nak dpt baby (faiz jkkp_aku jelous laa, hehehe), yg br nak melangkah ke alam perkahwinan (ramai gak..) juga takziah wat kawan skolah lama aku yg br kehilangan mak dia minggu lepas, ms selamah (bukan nama sebenar…) oklah, aku pun payau2 tekak nie, nak balik rest sambil main tomb raider jap, hahhaa..bye!!!!

Friday, March 30, 2007

123

By azryn akmal | 12:45 AM | 0 Sweeties | Filed :
waaa…sronot tul hari nie coz keje langsung xde, hehee..kebetulan plak suami aku off hari ni, apa lagi makcik suruhla dia antar i g ofis, tb je ofis aku terus apply masuk lambat, bos pun ok jer, terus kitaorg round kat pkns sampaila kul 10. sampai tghr, still sample xde yg masuk last2 kitaorg pakat turun pkns smule since suami aku ade lg kat sana, jalan punye jalan sampaila kul 2.30, hehhee…bos rupanya dah kua nak g hq & rasanye xkan balik ofis lagi so apa lagi, tak reti2 memasing kondem komputer dia, hehee..utk pengetahuan la, bos aku tu bukanla bos sebenar, dia sama pangkat ngan aku, tp keje dia byk pada admin so kira arahan akan kuar dr dia selagi manager betul x dtg, so kira halal lah kalu kitaorg2 ni nak wat pape pun sbb dia pun still br kat sini, masih malu2 kucing. kalau manager betul, x dpatla makcik nak wat macam ni slalu..apatah lagi nak update blog hahaha…btw, sejak akhir2 nie, aku byk berfikir psl nak tambah ahli keluarga, hehe..sbb ble tengok org bawak anak kecik aku jdik seronok semacam, tambah plak college aku kat ofis nie tgh sarat, makin bykla citer psl ibu2 mengandung nie yg dishare ngan aku. mungkin naluri keibuan tu dah meningkat peratusnya dlm pala otak aku coz sblm nie, aku macam x bape nak kisah sgt pasal ni sume. hopefully Allah makbulkan doa aku selama ni supaya dapat merasai nikmat jadi seorg ibu plak, amin….

Monday, March 12, 2007

PaStIkan..

By azryn akmal | 11:06 PM | 0 Sweeties | Filed :
2,3 minggu kebelakangan ni life aku berjalan macam biasa, xde pape yg special cuma ape yg aku plankan ada yg setel walaupun ade juga yg tertangguh atas sebab2 yg tidak dpt dielakkan..btw, aku br jer dpt surat confirm, hehe…umur dah tua2 dpt surat confirm lagi, tp oklah sbb dpt sket increment..walaupun x byk mana, nak kata teruk pun kira alhamdullillah la dr xde langsung..keje pun macam biasa cuma yg tak best tu ble ada ura2 nak suruh dtg lab malam2, kalu diaorg call, pandai2 la aku jawab..so far, aku puas ati dgn hidup aku skang cuma kalu boleh aku nak carik sumber pendapatan sampingan, takkan selamanya nak makan gaji…ye tak?! ok, xde pape lg la, jumpa lagi!!

Wednesday, February 21, 2007

KeJEkEjeKejE…

By azryn akmal | 10:36 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari ni, aku masuk keje setelah 5 hari cuti (2+3), hehehe..rasa cam malas2 jer nak bangun pg tadi, almaklumlah dah bersarang pala otak dok umah..btw, mak aku sempat gak dtg tgk umah sewa baru anak dia nie cuti ni, walaupun dia dok mengeluh kena dok bawah je (sofa takde lagi maaa..;() org tua, sakitla pinggang makcik tu, hehe..dlm bercuti tu, aku dok bawak la dia round2 kat shah alam tp memandangkan skang nie musim ujan + panas terik berselang-seli, maka aku angkut mak aku ke giant; makro & tesco shah alam, hehe..naik lenguh dia berjalan tapi seronok jugak la tengok dia bershopping itu ini walaupun sebenarnya ade je benda2 tu sume kat muar, hehee..xpelah, asalkan dia happy aku tumpang happy gak..mlm td, adik ipar aku plak call, mak mertua aku kena semput teruk, dah abang aku dok risau2 macamana nak balik nnti, sabtu dia keje so cadang2 nak memonteng la plak..aku? ikut jer, dah nama pun mak mertua kan..kenalah jaga macam mak kita sendiri, ye tak!? erm…pejam celik dah hampir setengah tahun aku kawin so selamat la jugak aku kena soal ngan pertanyaan ‘dah ade tanda2 ke?’, hehee..so bg sesape yg baru2 kawin tu, bersiap sedialah menerima soalan macam tu selalu, aku bukanla kisah sgt, cuma x reti nak menjawab, insyaallah ada rezeki, aku bgtau kat sume, tp ble tu wallahualam…utk sue x-maces & kawan skolah aku zana; slamat menempuh alam pertunangan baru2 nie & akan datang, semoga kekal hingga ke alam perkahwinan plak, hehehee…babai!

Thursday, February 8, 2007

wiraku

By azryn akmal | 7:22 PM | 0 Sweeties | Filed :
aku tukar kete lagi, hehhee…bukan kete baru tp kete org, kali ni dah masuk 2 kali aku tukar pakai kete ngan abang aku, hehee…sbb? aha..sebab aku tak minat kete aku sendiri & aku minat kete orang lain..macam jahat tapi memandangkan aku dapat sokongan padu dr mem besar @ mak aku so org lain x boleh nak cakap ape..tp aku bukan la amik sesaje jer, bulan2 kena bayar la, sendirik bawak sendiri tanggung la, kankan??
btw, minggu ni aku n hubby ade aktiviti malam iaitu mengangkut barang, hahaha…sikit2 lama2 abis jugak la brg kat umah tu kitaorg angkut, jahanam kete abang aku la jawabnya tp slalu sgt dah aku wat perangai memindah sana sini..start abis blaja dah nak masuk 5 buah rumah aku dah duduk, bt pahat skali, kemaman, balok kuantan, apartment puncak alam n skang ni aku nak rasa plak umah bawah, sini pun rasanya tak lama sebab tuan umah tu cuma bg setahun je menyewa. lepas tu, makcik pandai2la carik umah lain plak tp insyaallah ada rezeki pasni kitaorg nak dok umah sendiri plak, hehee..tgh mengusya satu area tu, nama pun alam2 jugak tp x tau la ok ke tak sebab xde org duduk lagi, lagipun umah besor2 belaka, nak tunggu developer wat yg rumah sederhana lu, maybe dlm setahun ni dah siap kot..okla, ni aku blasah komputer ofis, mau berasap bos kecik tu, hehehe…tatata…

Friday, February 2, 2007

ape ek??

By azryn akmal | 11:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
akhirnya tercapai jugak hasrat husband aku nak pindah umah..walaupun dlm area tu jugak tp kira okla sbb dekat ngan kedai & masjid, & yg paling penting skali, umah tu umah bawah…x larat ler nak turun naik tangga 3 tingkat semata2 nak g beli barang, lagila nak kena drive. so, insyaallah dlm minggu depan ni kitaorg nak setelkan deposit n pindah mana2 brg yang boleh diangkut dulu n komdian barulah pikir tang brg2 kat kampung plak…
last week, aku n ofismate sume g rayau ke bangunan baru company kat hicom-glenmarie..bangunan 3 tingkat, betul2 depan kilang proton casting..kalau ikut perjalanan, lebih dekat la sket dr yg skang nie. so, bole dikatakan aku n klik sume kena fikirkan tang camne nak design lab tu..byknye keje!! lagi nak plan utk set-up balik instrument, x tau la samada kitaorg boleh follow sume plan yg management nak buat. harapan aku cume satu jer, jgn la ade problem ngan finance, xnak la ade problem ngan contractor, @ pun ngan supplier ker, sbb kalu itu berlaku, sah2 dah kena makan masa tp kalu sumenye bg co-operation, aku rasa ok punyela..sbb pengalaman berpindah company ni pernah la aku rasa dulu, punyelah byk benda nak fikir apatah lagi kalau melibatkan duit n org2 yg berkepentingan, kalau diaorg jnis yg boleh faham, okla tp kalu kena yg degil tu, alahai…
la ni aku kat kg, aku saje mintak off hari jumaat since testing pun x byk sgt, pun xde yg urgent. so, khamis mlm aku bertolak tb kat muar dlm kul 12, penatnye tp cuaca skang memang teruk, panas sgt2 tp angin sejuk, ni pun dah rasa macam nak demam semacam jer..ok, tu jelar wat masa nie, aku nak g beli sotong nak wat babekiu ptg ni jap..dadada!!!

Saturday, January 13, 2007

TransFormer

By azryn akmal | 11:16 PM | 0 Sweeties | Filed :
aloha!! ape nak cter ek..byk sgt yg berlaku sepanjang 2,3 minggu nie, start dr raye aji sampai la skang nie, aku x sempat nak g cc langsung. pegi balik keje, mlm da lepak, mls tul nak drive. lgpun cc penuh ngan bebudak main game, alahai…pening makcik nak menaip pun jadik buntu, ilang idea aku terus..tp mujur la hubby aku baik ati weekend nie, sesambil carik nasik bungkus, aku terus ajak dia g cc jap, check la pape yg patut..
keje? so far so good, aku makin afdal ngan jejalan di s.alam nie cuma sejak seminggu ni jem teruk!! maybe sbb skolah dah bukak kot tp pelik la sket sbb on the way tu cuma highway jer, skolah pun x nampak tp suddenly jalan jadik huru-hara..berbaris panjang..slalunya aku tb ofis dlm 40 mins tp dah jadk 1 hr, nasibla ofis aku xde punch card, stakat lmbt 10 mins tu, acceptable la..
mmm…so far, aku dpt blajar byk benda baru 2,3 minggu ni + tanggungjawab keje yg baru, handle 3 testing yg quite important jugak la..kiranye ble sample sampai jer, aku la yg kena rush dlu buat benda tu..n result dia kena maintain la, kalu lari sket kenalah crk punca..tp sronot nye kat sini, aku dah leh conduct sesikit hplc, ft-ir n aas.. kalu dulu cume tau teori jer tp skang aku dah tau cane nak run equipment tu..mmg heppy, sbb dpt gak aku peluang utk blaja..xlah mcm dolu2, asyik plan memanjang tp tak tau ape nak buat..thats all 4 now..dadaaa…