Friday, November 21, 2008

anak omak

By azryn akmal | 9:32 PM | 0 Sweeties | Filed :
baru arini aku dpt update, hehe..bz maa..kije non-stop, byak tul sample masuk last 2 weeks, naik pening aku nak adjust masa tp nasib baik la dpt selesaikan kije2 smlm, tp x tau lah next week nnti kije menimbun balik, alahai lomah lotut den, hehe..
minggu lps, mak mertua aku selamat masuk hospital, biasalah org tua, sakit berpakej, darah tinggi + kencing manis, teruk jugak la naik darah tingginye, sampai kena masuk hospital, so ptg sabtu tu, aku berdua cepat2 balik seremban. memandangkan waktu melawat pon sampai 7.30 mlm jer, so mlm tu kitaorg stay lu kat senawang, dlm tghari tu baru kua g hospital kuala pilah, punyelah ramai pesakit, last2 adik-beradik hubby aku decide transfer mak mertua aku tu ke hospital jempol lak, dekat la sket ngan umah, so siap sume prosedur, dia pun naik la ambulans, puyelah laju ambulan tu, x dpt nak kejar pon, hehe..
pindah jer ke hospital jempol, ramai yg dah menunggu, sedara-mara yg dekat2 tu sume dtg melawat, tau je la hari ahad, kafe pun x bukak, last2 aku laki bini g la makan kat luar, memandangkan ramai sgt dlm wad, kitaorg blah la dulu, bg area lengang lu, dlm kul 6++ baru kitaorg masuk balik, masa tu tinggal adik ipar aku jer yg ada, lain2 sume dah balik. duduk2 jap, borak apa2 yang patut, dlm 7 lebih kitaorg balik, sbb esok nak kije. hari ni (22/11) tak tau la dia dah boleh kuar ke belum, kalau dah balik pon mungkin nak bwk ke seremban jer, sbb nak check balik senang, dia sebenarnya xde transport, harap kat anak2 je yg bwk, kat seremban tu adik ipar aku leh jaga, harap2 la dia ok pasni, sbb mak mertua aku tu slalu sngt mengadu sakit, risau la jugak sbb anak2 dia sume jauh, yg sok serumah pon xde transport, last2 harap yg jauh2 ni jugak balik amik..
hopefully, dia akan ok lepas nie, pas masuk hospital ni biar dia jaga sket makan minum, xdelah nak belasah sume2 mcm org sihat, hehe..aku ni bukanlah kamceng sgt pun dgn mak mertua aku, gitu2 jer, tp kalu dia sakit, aku risau jugak, risau kat hubby aku tu, muka pun semacam je, ye la anak mak…huahua…

Sunday, October 12, 2008

~~aku petani jaya~~

By azryn akmal | 9:31 PM | 0 Sweeties | Filed :
pagi sabtu ~ dlm pala aku dah set nak jadik pekebun jaya pagi2 ni. memandangkan bulan posa lepas aku mmg x sempat nak bersihkan belakang umah, so hari ni aku plan nak bersihkan apa yg patut. pening la jugak bile tgk rumput naik x tentu hala ni, rimas ;( belakang umah aku ni kira ok la jugak tanahnya, ape pun tanam insyaallah menjadi masalahnye cuma satu, yg nak tukang tanam tu, hehe..phm2 je lar, malas ya rabbi tp sejak pokok kacang panjang hubby aku menjadi (dpt la jugak bagi ofismate:)), so aku ingat lebih baik aku pun join sekaki, tanam la pape sayur la aku makan, dpt gak save duit beli sayur, mls nak kuar g kedai petik je la kat belakang, hehe…
habis je cabut rumput, aku terus pindahkan pokok kaktus aku yg aku beli kat cameron aritu, semuanya ada 7 jenis (rm10 jer..), ada 2 yg dah besar, so aku pindahkanlah, mudah2an dia besar lagi, dpt gak menyerikan suasana depan umah aku, hehe..selain tu, aku tanam jugak pokok bunga apa ntah, tgk2 dah berbunga atas tanah, agaknya angin kot yg terbangkan benih dia tup2 menjadi sampai kuar bunga, so selamat la jugak aku transfer dlm pasu, moga2 sihat walafiat la lepas nie..:)
selain pokok bunga, arini aku tanam benih terung & bendi, dulu pernah la aku tanam bendi tp sebab x jaga sangat, sayurnya x bape cantik, nak makan pun rasa was-was last2 aku cabut buang. skang ni yg tgh naik sayur kat umah aku ~ kacang panjang, pokok turi (masak lemak sodapppp!!), pucuk manis & pokok betik (depan umah pun ada ;)). sesekali terasa nak makan, aku petik je la, xyah susah-payah g kedai, paling koman pun diaorg jual seikat 50 sen ke singgit, so jimat la w/pun x byk tp jimat tenaga, wang & paling penting..minyak kete, hehe..
la ni, tempat aku br je berhenti hujan, sejuk2 la jugak..hubby aku pun br je sampai umah, so disebabkan xde aktiviti, aku bukak la blog ni, saja suka2 update, selalunya aku update kat ofis tp dah ada tenet kat umah ni senang la sket nak menulis, kalau kat ofis kang takut bos perasan daa..okla, aku nak mandi pasni, siap2 nak g pasar malam plak, bukan nak cari sayur tp nak cari ikan, hehe .. jimat beb kalu masak sendiri !!
chow!!

Wednesday, October 8, 2008

.: salam aidilfitri :.

By azryn akmal | 9:30 PM | 0 Sweeties | Filed :
masa cepat betul berjalan..rasa mcm baru je nak start puasa, tup2 dah pun masuk seminggu lebih beraya, hehe..raya thn ni bg aku biasa2 aje, istimewa pun sbb kali ni turn aku plak beraya dulu, walaupun xdelah beraya sakan tapi dptlah aku jengah sedara-mara rapat & kwn2 sekolah yg dah bertahun x jumpa. kalau nak diikutkan, memang x habis berjalan pun sbb cuti kali ni x cukup panjang, 6 hari raya dah nak start keje balik, nasib2..
sepanjang nak beraya ni, dptlah jugak aku spend sikit duit raya utk anak2 sedara aku, mmg awal2 lagi aku list kan apa yg patut aku beli @ tak sbb ikut pengalaman aku, byk benda membazir yg aku ter’beli’ last raya, bila dah x habis rasa rugi plak. cth mcm kuih raya, teringat aku zaman2 belaja ukm dulu, skali aku balik, siap ngan mcm2 kuih aku borong sudahnya sendiri yg habiskan, hehe..la nie, aku belajar dr kesilapan, membazir ni kan amalan syaitan, tul tak?!
baju raya? kali ni hubby aku pilih warna kelabu, so aku ikut je la. masa nak cari dulu punyelah pyh dia nak pilih kaler, aku plak jenis belasah jer, no hal punye apa kaler pun asalkan jgn warna kuning sudah..memandangkan laki bini kenalah pakai sedondon, aku pun pilihlah jugak kaler kelabu, sebat je lar, xde pun yg mahal, yg semeter belas2 jer, jadik la..
la ni, ble dah balik semula ke shah alam, mcm biasa la balik, p balik keje. nak beraya pun xde masa, harap la kalau2 ada yg sudi nak mai umah aku, tp kena bgtau dulu sbb skang ni aku tgh jalankan perintah berkabung (utk umah aku je lar :)), start kul 7pm sampaila esoknye, mmg gate + pintu selamat aku tutup, lampu depan pun slamat aku off, hehe..jahatnye sbb nak elakkan bebudak taman aku tu dtg, tak larat satu geng kadang2 lebih 10 org, diaorg tu bukan dtg nak beraya pun, sah2 la nak duit raya, tp disebabkan aku pun xde budget besar, so harap maap la nak bg masuk, hehe..so sesape nk dtg (yg dewasa laa) kenalah inform aku lu, leh la aku standby nak buka pintu, hehe..
apapun, raya dtg & pergi, hidup kita tetap perlu diteruskan. maaf la kalu ade terkasar bahasa, tersilap kata, halalkan makan & minum & selamat hari raya aidilfitri 2008 utk sume..:)

Wednesday, September 10, 2008

posa

By azryn akmal | 9:28 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari ni dah pun seminggu posa, aktiviti puasa aku mcm biasa la..blk awal kul 5, kalau sempat masak, kalau tak aku beli je lauk apa yang ada..kat area umah aku ni bazar ramadhan dekat je, leh sgt2 jalan kaki, tp selalunya aku n hubby gi naik moto jer, senang nak angkut, hehe..
lain2 hal, sepanjang 2 minggu lepas, mmg byk kije, sample dah la puluh2 yang masuk, due date plak dekat2 je, kadang2 tu tension la jugak, tp nak wat cane nama pun keje kite, selagi leh buat kenalah disiapkan ikut masa..cuma la ni AAS aku wat perangai plak, dah 2 hari condemn xleh run, apa masalah pun aku tak tau, ble dah 2,3 kali cube still x ok lagi, aku terus la panggil bos, pandai2 dia lah nak adjust panggil sape2 yg patut..aku ni bukanla expert sangat pun nak godek itu ini, setakat sket beranilah makcik, lebih2 tak mau la, kang rosak terbarai mati aku, hahah..
waktu lunch tadi, ex-bos aku singgah, si nicole, nak kata lama x jumpa takdelah jugak, rasanya baru je sebulan dia resign, tp dia punyer tmpt keje mmg dekat jer ngan ofis so sesaje je la dia datang tanye khabar bekas2 staff dia yg baik2 nie, heheh..
lain2 perkara, aku nak tido dah..ngantuk siott..

Friday, August 29, 2008

Ramadhan..

By azryn akmal | 9:27 PM | 0 Sweeties | Filed :
pejam celik 2 hari lagi dah nak masuk bulan posa. nampak sangat la masa skang ni cukup cepat berjalan..apa taknye, macam terasa baru jer sambut raya thn lepas, dah nak raya balik. thn ni aku nak blaja berjimat-cermat sket, especially tang beli kuih-muih ni, almaklumlah aku ni cepat rambang mata kalau part beli-belah nie, lagi2 kalu ada duit dlm tangan, benda yg tak patut beli terus ‘ter’beli. kadang2 tu memang rasa menyesal, tp itulah namanya belajar dr kesilapan. thn ni aku target beli kuih 2,3 jenis jer, utk mak aku satu, mak mertua satu & aku satu udahla. umah aku pun bukan ada org datang, takat member2 hubby aku je, kekawan aku susah, lagilah jauh nun di puncak, xde sape nak dtg, jiran2 tu mungkin la kot..
baju raya pun aku dah selamat tempah, tunggu nak sarung jer pg raye nnti, yg masih dlm plan cuma nak beli langsir jer, tp kenalah jahit sendiri, kena blaja beb, baru mudah masa depan, takdelah aku nak buat yg beropol bagai tu, paling simple punye design, lagipun kat umah aku ni selamat aku buat harta mak aku punye mesin jahit elektrik, so senang+mudah bebenor le kalu setakat nak jahit poyo2, kain pun aku nk cari yg murah2 jer, nmpak mahal tp murah, ade ke?! ahaks!!
papepun, hopefully this year aku tak sangkut byk hari x posa, seronok nye kalau dpt penuh, jeng2..ok itu jer, chow!!

Monday, August 18, 2008

2nd Anniversary ;)

By azryn akmal | 9:25 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari ni genap 2 thn aku jadik bini org, hehe..pejam celik dah pun 2 tahun..walaupun belum bertambah ahli keluarga tp aku ok jer, bak kata ramai org, rezeki Allah belum nak bagi..apapun, kehidupan aku mcm biasa, masalah tetap ada cuma macamana nak menyelesaikannya itu kenalah ada cara. bersyukur sgt2 sbb aku dijodohkan dgn lelaki yg dpt terima aku seadanya..alhamdullilah..:)

Thursday, August 14, 2008

TaYar BerI peNgaJaraN

By azryn akmal | 7:37 PM | 0 Sweeties | Filed :
semalam aku dpt pengajaran baru, selama ni aku main belasah je bwk kete sana-sini, so smlm ptg on the way nak balik kije, selamat tayar kete aku pecah, belakang sebelah kiri ;( yg lebih teruknye bahagian belakang kete (x tau la pe nama) selamat tertanggal sebelah..nasib baikla masa tu jalan tu 2 line, kete pun x byk sgt, motor pun xdelah byk, bile aku dgr bunyi jatuh jer, cpt2 aku berenti, gigil jugak la kejap, tgk2 ada satu abg motor tu patah balik, tlg tengokkan, bile bukak bonet sume ade, spare tyre siap2 tp yg nak bukak skru tayar tu xde, puas gak dia selongkar, masa tu aku rasa mcm nak nangis, sbb hp aku takde bateri la plak!!
last2 aku pinjam hp abang tu call hubby aku, suruh dia balik skang bwk la pape yg patut, abang motor tu mmg nak tolong tp xleh sbb alatan xde, dia dah bg pinjam hp pun dah cukup baik ;) at last sebelum dia blah, dia pesan suruh aku tggu dlm kete, lock siap2 tgu sampai hubby aku sampai. jenuh jugakla dlm kete, tetiba polis peronda plak berhenti, tanya punya tanya dia kata bahaya tunggu kat situ sesorang, kat situ area org menyamun..alahai..and then, xpelah dia tunggukan sementara abang aku sampai. dlm pd tu dia cuma tgk2 jer, siap mention lg dia xleh tolong wat pape, takut berpeluh, ceh!! tau la pakai uniform, tp yg klakanya aku dpt rasa yg 2 org polis ni mmg takde pengalaman kot tukar tayar, dlm kete peronda pun rasanya brg pun xde, siap dia plak g check tayar kete dia ok ke tak, hehe..
last2 ble abang aku sampai, terus abang aku tukar tayar, mat polis tu tlg jugak la, tolong tengok jer..blakang yg tercabut tu selamat abang aku ikat balik, buat sementara tp skru dia sume habis tertanggal..on the way balik, aku bwk 80 km/j jer, takut jugak tayar spare tu, sbb bunga dia mmg dah botak habis, lagi la yg blakang tu anytime jer boleh tertanggal balik..
apapun, ble namanya dah pakai kete bersedialah utk berdepan dgn benda mcm nie, mujur jugak la aku tak kena tgh2 highway ker, x kena naya seret besi tu, mau kemek plak, lagila time org ramai, mau jdk perhatian. satu yg pasti, tayar tu mmg tayar celup sbb dia cuma tertanggal kat tgh2, siap nmpk wayar2 sume. mlm td jugak abang aku sibuk surf internet, tgk mcmana nak surekan yg tayar kete kita tu baru ke tak, so pasni leh la memasing check ade tulis cth DOT: 2407 means tayar tu dibuat minggu ke 24 (setahun ade 52 minggu) & dlm tahun 20′07′. tayar aku yg pecah tu dah 5 thn rupenya tgu saat & ketika jer nak meletup!
whatever, inilah pengajaran utk aku..

Tuesday, July 8, 2008

Aku cuti

By azryn akmal | 7:36 PM | 0 Sweeties | Filed :
arini office/lab aku half day sbb kitaorg ada trip ke cameron highland, hehe..konon2 mcm family day la tp x la jugak sbb x sume pun staff yg pegi. so pagi ni memang malas bebenor rasanye teman nak wat kije, apatah lagi sample pun xde yg urgent. plannya lepas semayang jumaat kitaorg akan bertolak dr ofis ke sana, mungkin dlm 7-8 mlm kot baru tiba..cter psl cameron nie, aku pernah la p skali lu, tp zaman2 ikut mak aku g rombongan skolah rendah, masa tu mak aku keje kantin so cikgu2 sana ajak mak aku dgn pekerja dia skali termasukla aku, seingat aku la cameron masa tu waktu siangnya dah mcm tempat kita, xdela sejuk sgt kecuali waktu mlm dan pagi. masa tu dptla pegi ladang teh, strawberry park n 2-3 tempat biasa, almaklumlah sebab bwk bebudak skolah rendah ni bahaya sket, jagaan tu kena lebih so x byk pun tempat yg kitaorg pegi masa tu. Masa tu kalu tak silap aku dlm 1998-99 la kot, dah spoloh thn gamaknya aku x g cameron, kejap betul masa skang berjalan..
citer jugak psl berjalan2 ni, teringin la jugak satu hari nnti aku nak g jalan2 kat pulau, redang ke, pangkor ke, mana2 pun sodap..eh boleh..tp itulah kalu nak berjalan2 ni kena standby duit, kalu x mesti x syok sbb nak beli brg2 pun kena catu, so kenalah make sure dlm beg duit ada at least ratus2 supaya xdelah nganga je ble dah berkenan something, hehe..ble dah berjln tu mestilah nak bg kat family juga, kawan2 baik utk wat kenang2an..tul tak??
oklah, setakat ini ajelah, dah nak balik ni, nak amik hubby aku plak .. adios ..

Friday, July 4, 2008

DOmaM

By azryn akmal | 7:16 PM | 0 Sweeties | Filed :
arini aku demam lagi, alahai..senang bebenor aku ni nak kena penyakit, puncanya aku pun x sure, nak kata kena ujan rasa mcm xde la plak, cuma cuaca skang ni kan macam x tentu, kejap panas kejap sejuk, mungkin badan aku ni x cukup kuat la kot..ngada2, hehe..so smlm, aku amik mc, selamat la aku kena cucuk ngan doktor, kat mn toksah la tanye, segan..pape pun pg ni dah ok sket, badan pun dah berpeluh, tanda2 nak baik, cuma aku x mandi lagi, ahaha..bukan xnak tp takut demam balik, slalunya g2 la aku ni, kena tggu badan dah suam2 baru aku brani mandi, hehe..jdk kambing la 2,3 ari ni, :)..
lain2 hal, mcm biasalah balik kg aritu aku xdelah rehat sakan, cuma aku g berubat kepala kat melaka, sbb aku la nie slalu kena sakit kepala, sket2 sakit, so sementara ada peluang ni aku cubela pegi, kalu berkurangan, alhamdulillah..selain tu sempatla jugak akak ipar aku g tuntut duit rebat tu, wlaupun x byk tp utk wat tambang minyak+tol okla, cuma ble tukar spring kete+speaker kete, ranap la sudah 600++ tu, xde byknye, nak dibandingkan dgn perbelanjaan kita bulan2 g sana-sini, tp nak wat cane kan, dah dibagi ambik jelar, rugi ler kalu x p amik..nasib2..
thats all, wassalam…

Thursday, June 26, 2008

Aku & MasaLah

By azryn akmal | 7:15 PM | 0 Sweeties | Filed :
jumaat, 1:37pm..boringnyera!! la nie aku dok sesorg dlm lab, ngadap pc, bukak internet pape la yg patut, br je siap makan, x tau la plak nak buat ape, keje2 dah hampir setel, so aku cubelah update blog plak. ape cter? mmmm…selain kes minyak, brg2 yg tgh hangat nie, lain2 hal, aku nak BALIK KAMPUNG (yehaaa!!!) mlm nie ;)..saje, bukan la dah lama x balik cuma ada urusan sket nak setelkan, hal2 yg perlu aku selesaikan kat kg, 3 hari tu, esok (sabtu) sampaila isnin, manyak syiokk rehat2 badan. kebetulan la nie, sample x byk sgt, so senang hati la sket nak tinggalkan keje, hopefully jangan lah plak ble aku naik keje nnti tetiba sample jdk byk plak, sedih.. la nie aku ada satu masalah, xdelah besar tp still masalah lg, la ni lab aku br beli satu hplc baru, so nak wat back-up utk hplc lama, masalah skang nie, aku still x dpt nak relatekan result yg baru ngn yang lama, maksudnye utk dptkan result yg hampir sama, tiap2 ari dtg kije pun pala aku berserabut nak pikio mende ni, aku ni terus-terang ckp la yg xde la bape expert nak try itu-ini, tambah2 plak instrument tu mahal giler, x brani la aku nak memandai2, kang rosak, aku jugak yg kena, nasib, nasib..harap2 aku target dlm sebulan leh setelkan problem ni kalu tak makin x bersemangat aku nak dtg keje, selagi tak setel, selagi itulah bos asyik tanye, mau jer aku tanye balik, yg p beli tak pikio lu nape, maintain jer la yg lama, kasi jaga bebaik, kan senangggggggg..xpela, stop sini dulu, bos kecik aku dah balik daaa..wassalam..

Wednesday, June 11, 2008

LuahanHatiSeorgPenggunaPetrolMsia

By azryn akmal | 7:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
ini kali kedua aku rasa kenaikan minyak sejak ada kete, perit mmgla perit, sbb aku memang spesis berkereta, bukan motor hatta basikal :p ahaks!! mlm diumumkan minyak tu, aku boleh balik keje saje lalu depan petronas, selamba + senang hati tak p isi sbb masa tu aku tak tau pun dah nak naik harga pg soknya, tup2 adik ipor aku call hubby aku bgtau area seremban dah penuh manusia berbaris isi minyak, wayoiuu…disebabkan penat blk keje x hilang lg, hubby aku decide p isi lepas maghrib, tgk2 depan area rumah penuh dah berbaris kete, motor, alahai..(petronas 2 minit jer dr umah aku :)) dan2 tu jugak aku bwk kete p satu lg petronas (ini < 5 min dr umah plak), penuh jugak, last2 aku patah balik umah tggu hubby aku, sbb aku tak berani drive dlm sesak mcm tu, tgk2 dia dah pun ada, motor senang jer nak isi rupenya, kitaorg patah balik ke petronas kedua tu, sambung berbaris (cilok line jugak la, nak idup beb!!), tetiba!! temperature kete aku leh naik plak, dah paras2 kritikal, dekat2 area merah, terus aku sound patah balik semula ke umah, apa punya masalah la kete tu, dipendekkan citer dlm 11 lebih, hubby aku kuar semula isi minyak, nasib baik dpt isi full tank, itupun, sekejap2 dia tutup enjin takut temp dia naik lagi..sok pgnya, sume cter psl minyak naik, sbb sume pun pakai minyak, xde la plak aku dgr org pi keje naik basikal setakat ini, kalau ada pun itu pastinya bukan warganegara kita la kot, hehe..
lain2 hal, brg2 keperluan pun turut naik, benda ni aku dah leh agak, tak pyh skolah tinggi pun tau yg setiap satu benda yang boleh dijual mesti sedikit sebyk kena dinaikkan harganya..pelik bin heran la jugak, m’sia ni punyala byk minyak, nun di pantai timur tu, kat sarawak, melaka, dgr2 kat kelantan pun ada potensi minyak kat dasar lautnya, pun kita kat sini masih dibebankan dengan harga minyak melambung, bg aku senang jer, sape2 yg boleh bg minyak turun baik punye, aku sokong 220%..end of story…adios!!

Tuesday, May 13, 2008

citerku merapu

By azryn akmal | 5:25 PM | 0 Sweeties | Filed :
sekian lama aku cuba nak update blog, baru skang berkesempatan.. btw xde ape yg baru dr aku, biasa2 jer, kerja balik makan tido so on, mcm tu je la, hehe..
pape pun, lab aku skang tgh nak cari technician lelaki, so pd sesape yg ade kenalan/adik-beradik/sedara-mara yg ade diploma chemistry tp xde keje, cubelah apply tempat aku ni, company name ade kat dpn nu, lu tgk la sendiri, hehe..so far, keje kat sini xdela teruk sgt, cuma kena pandai main due date jer lar, sbb sample in coming kdg2 kita takleh predict bape byk, kdg2 byk, jarang2 sikit, hehe..tp utk lelaki yg x suka nk travel la, jenis yg suka dok dlm lab okla kot tp kalu yg suka keje2 lasak, sini bukan tempatnya, lasak pun cuma ble nak wat sample dga, tu pun xdela lasak bebenor..tp according to my boss, kalu x dpt lelaki, pompuan pun ok la kot dr xde sbb kitaorg nak cukupkan technician staff 2 org kat sini, skang ni br ade sorg jer..
lain2 hal, aku br je beli salah satu benda yg aku impikan selama ini, ape dia xleh bgtau, segan beb..org dah melambak pakai aku nie br je nak merasa tp alhamdulillah la kan, allah murahkan rezeki aku setakat ini, nak satu2 benda tu x selalunya kita akan dpt on time, rasa bersyukur & mencukupi tu mesti ada, kalau tak mesti selalu rasa tak puas hati, kenapa aku takde kenapa dia ada tp sbg dorongan x salah kan?! kdg2 tu aku heran la jugak, nape la si polan tu belajar takde la tinggi mana pun, lepas kawin tak payah nak susah-payah kerje duduk rumah jer tgk tv, kelengkapan rumah semua laki dah sediakan lebih dr org yang bekerja, cemburu la jugak tp rezeki masing2, allah dah tetapkan utk kita sekian2 banyak, agaknya sikit harta lebih baik utk org mcm aku nie agaknya sbb kalau byk harta mungkin aku suka boros, membazir etc kan?? ngaku beb..
lain3 hal, insyaallah aku nak balik cuti wesak nie ke muar, ade byk hal aku nak settlekan, termasuk urusan nak jual kete, so sesape nak beli kete aku, persilakanlah call aku, hehe..kereta wira aeroback, nape aku nak jual? sebab aku x pakai pun, bayar jer tiap2 bulan, bape nak kena sambung tu kenalah wat private call senang nak citer..
sekian utk hari ini, wassalam…

Wednesday, April 23, 2008

aku pening

By azryn akmal | 5:19 PM | 0 Sweeties | Filed :
mcm biasa, arini aku x wat keje lagi, bukan xnak tp instrument wat hal plak..sakit kot, x pun pening asyik run jer, tp aku tension la jugak, takut2 52 samples yg baru masuk nie ada test furan, masak la aku jwbnye..tp xpe, bos aku da call perkin elmer, tau la service engineer dia wat keje, yg penting jgn berlarutan rosak udah ler..
lain2 hal, mcm xde cuma lagi 4 hari salah sorg staff lab aku nak resign dah, so secara indirectly mmg la aku calon paling layak nak kena wat AAS, nak kene blaja ni yg aku malas sket, x tau la nape, mungkin sbb virus pemalas aku skang tgh tinggi kot, patutnya kenalah grab peluang nak blaja, ini main2 jer, tp insyaallah aku cube blaja setakat yg termampu & sempat..papepun, lab aku tgh kekurangan tenaga kerja skang ni, x tau la ble diaorg nak panggil staff baru, hopefully janganlah lewat sgt, at least kesianla kat kitaorg2 yg tinggal ni, kalau sample byk mau jdk sotong kurita la jwbnya, sadis tul..
kdg2 tu terasa gak nak berhenti keje, dok umah relaks, tp aku sian gak kat diri sendiri sbb selama ni aku biasa pegang duit, tup2 nak kena tunggu org hulur, macam x best walaupun itu dah tanggungjawab dia sbg suami tp selagi ada tenaga/kudrat yg x seberapa nie, baikla aku gunakan utk membantu mana yg patut. esok2 kalau rezeki dia lebih, mungkin aku patut consider duduk rumah jaga rumah+tangga, mungkin lebih baik+bijak kalau pandai buat bisnes dr rumah, internet ke, whatever la yg boleh mendatangkan pulangan cuma masanya mungkin belum tiba..

Thursday, April 10, 2008

DOA

By azryn akmal | 5:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
yabedabeduu..ari ni aku hepi sesgt coz bos aku cuti maa..ni aku tgh dok dlm bilik dia tumpang layan internet..btw, kat ofis aku ni ade 3 pc, mn2 yg tuan dia xde, akula yg tolong ‘ada’kan, hehe..papepun, jumaat sudah tb, esok x kije, arini pun aku x wat 1 keje pun, nak kata malas tu takla tp alang2 dah masuk jumaat ni aku kurang senang nak on instrument, short story, mahu tp malas, haha..
satu lg kes yg sedih, psl sufiah si cerdik pandai kita tu, as usual, ramaila yg forward email, gambar2 dia promote diri dlm internet, juga transkrip interview dia yg mengatakan dia bangga dgn cara hidup dia skang..masyaAllah..pe nak jdk la ngan saudari kita ni, nak kata x bijak, Allah dah kurniakan kepala otak genius tp masih x boleh berfikir, xde bezalah dia dgn org2 kita yg dok celah2 chow kit nun..sedih la jugak sbb dia saudara seislam (masih ke, wallahualam..) boleh bangga diri kua paper kat luar negeri,  x pasal2 tanggapan bukan islam pd org islam makin serong, makin sangsi..sama2la kita doakan moga dia n sekutu2, seumpama dgn sufiah ni diberi hidayah sebelum tubuh badannya ditelan bumi satu hari nnti..
pape pun, 3 ari lepas aku attend seminar ni dgn suka dlm duka, hehe..sbb biasalah tang seminar2 nie, bercakap je la, yg masuk kepala otak okla, yg sipi nak masuk pun okla jugak, hehe..kebetulan jugak terserempak ngan sorg budak elektrik ukm, sbb dia pun ade seminar tnb kat situ, sorry la aku ni byk cam muka dr ingat nama, maklumla ‘kawan’ ramai sgt, hehe..
ok, let stop here, arini kitaorg ada agenda merayau best punyer..nak g pkns nak jumpa sumpah2, hehe..pesuruhjaya sumpah la..nak suruh sign baik punyer form ‘kehilangan buku asb’ yg dah bertahun aku cari x jumpe, haha..
wassalam…

Sunday, April 6, 2008

tak bertajuk

By azryn akmal | 5:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
demam lagi..
sedih tul la aku nak bgn pagi td, sakit2 badan aku kena demam..sakit tekak+selesema, tensen tul..aku kena jangkitan dr hubby aku sebenarnye..memula dia yg kene smpi mc 1 hari, pastu aku plak, tp aku xleh la nak amik mc, sbb kat opis xde org la plak, kot2 ade test mengejut dtg, xde sape plak nak buat nnti..tp seronok gak dtg keje arini sbb relaksssss habis beb, sbb keje langsung xde, dok main komputer je aku, hehe..demam pun demam la yg penting aku dpt online tanpa gangguan..lgpun mamat lab sorg tu pun emergency arini so bilik ftir tu sah2 la aku yg punye! hehe…(1 ari je larr..;p)
sok, company aku ade wat seminar 3 ari kat bluewave, kalu ikut ati mmg mls nak g tp disebabkan ‘wajib’ so kenalah p jugak..biasala seminar, mesti dengar,tulis, dengar, soal, jawab,tulis, minum, makan, dengar balik, so on..sampailah 3 ari, hehe..tp yg x syoknye sok kena dtg awal, 7.30 dah kena ade kat sana, haiiya..kul bape la aku nak kua umah..;P
lain2 hal, xde la kot sebab idea kureng la..nak menulis pun rasa seram sejuk dlm aircond nie, mau demam balik aku nnti..whatever..wassalam;)

Thursday, March 27, 2008

AFTER 25??

By azryn akmal | 5:06 PM | 0 Sweeties | Filed :
setelah sekian lama, dapat jugak la aku update blog, itupun sesudah habis sample urgent aku siapkan, maka sudah tibalah masanya untuk bersenang-lenang+berehat panjang, almaklumla, bos amik 1/2 day+ari jumaat la adenye, hehe..minggu sudah, byk jugakla sample masuk, dlm 100+++ , tp sume aku dah setelkan, okla xde yg pending, arini pun 1 sample ‘mengada-ngada’ jer test furan masuk, terpaksala buat, nasib baik aku x off mesin pg tadi, terus run jer la..lain plan, aku nak ronggeng jap g tesco x-tra lunch nie, nak carik gula, sian aku minum pagi kat umah xde rasa, hehe..nasibla ek!!
la nie, aku ade hobby baru maa..surf internet (hobby ke kemaruk, hanya tuhan yg tahu, hehe)..sebenarnye sejak mengundi kali pertama nie, aku makin rajin selak blog org, baca ape yg patut, saje suka2, selain tambah pengetahuan, aku jugak dpt tau serba sikit tentang perkembangan yg berlaku kat luar dari kacamata org kebanyakan (bukan wartawan) sebab kdg2 empunye blog ni lebih byk benda yg diaorg tahu, yg mungkin kebanyakannya kita xkan dpt straight dr paper harian @ berita kat tv, ade pro & kontra, tp kita kan tuhan kurniakan otak, so lu pikir la sendiri!! (bak kata nabil RL2), hehe..mana yang baik kita masukla dlam otak, yg x bape nak baik tu buang la kat mana2, bukanla aku x caye ngan paper etc ni cuma seeloknya kita dpt dua citer semua pihak, so kita boleh nilaikan mn yg berguna utk kita, tul tak?? lagipun nak beli paper sehari satu, x larat la bg org ng aku nie, baik tgk internet jer, free lagi, hehe..
lagipun, ikut pemerhatian aku la, tv skang ni dah ter’lambak’ ngan hiburan, sana sini pun hiburan, sampai kdg2 tu aku malas da nak on tv, balik2 citer (especially drama melayu) org kaya2, kete sume besar, rumah mesti 3,4 tingkat, citer bisnes x main dah ratus2 nie, sume pakat juta2, billion2..kalu ade pun drama insaf utk 2,3 jam pun sekadar utk sambutan sesuatu cth maulud nabi ke, awal muharam @ paling koman pun raya aji & aidilfitri, sedih sket la nengok, pastu ilang balik..nak tgk yg ok pun kdg2 tu x kena masa, tang kita dah nak tido br dia kuar cth interaktif tilawah tu, dah malam sgt la pd aku waktu siarannya..kan bagus lepas berita ke, at least org2 macam aku ni xdelah tersesat tgk diari AF ke, hehe..alasan..
bukan ape, sejak melepasi 25 thn nie, yg aku perasan la, minat aku kebanyakannya dah lain macam, hehe..zaman muda2 dulu, pantang kalau terlepas melodi tu, mau ngamuk sehari, tp la ni, x tgk pun takpe, ter’tengok’ pun ok..nak ambik tau hal2 artis ni dah mcm buang masa bg aku, skang la..sebab seingat aku la, ade satu zaman dulu, aku terpengaruh skali ngan satu member ni, dia cukup minat ngan KRU, (ala 3 beradik rap tu)..siap gler2 wat scrap book tuuu..pantang nampak gambar dlm paper/majalah, gunting, tampal siap2, kalah scrapbook sejarah form3, dia punya syg nye sampai kitaorg nak pinjam pun dia x bagi, nak tgk pun kena bukak bebaik, tp aku plak, xdela tampal artis, aku tampal gambar player liverpool (lari tajuk sket) masa tu glamer giler micheal owen, siap aku beli majalah sport semata2 nakkan poster si mat saleh tu, naya tul aku masa tu, hehe.. tp minat tu terkubur mcm tu jer ble buku aku tu kena rendam dlm air banjir kat umah aku, mmg la syg tp owen tu bukan kenal aku pun & aku pun bukan la minat dia sbb dia pandai main bola, cuma sbb dia ensem jer, hehe..pape pun, tu kan pengalaman, mungkin sok2 anak aku pun mcm tu jugak la kot, zaman dia mungkin dafi dah tua, tp yang lain plak kuar, siapa tau, hehe..
papepun, i love my life now..why?? because i have everything i want & i wish it will last forever..simple but happy, thats all..alhamdullillah..
see ya!!
>

Tuesday, February 26, 2008

‘VoTe Me’

By azryn akmal | 5:06 PM | 0 Sweeties | Filed :
2,3 ari nie aku makin awal tb kat opis, hehe..bukan rajin tp sbb nak surf internet, pg2 org takde senang ati la sket nak wat pape pun. sbb2 lain tentula sbb jem makin meruncing kat sini, so utk mengelakkan dok lama bertapa dlm kete, baik aku kua awal, bagus jugak utk kesihatan, hehe..
td, bos kecik bgtau 1 berita menggemparkan, ofis aku ni nak shift lagi next year, ayya!! mnyk teruk la kalu pindah based on my experience laa..penat gler kalu bab angkat2 barang nie, tp yg heppinye sbb kitaorg nak pindah kat sg buloh jer, maknanya aku dah dekat gler ngan opis, mungkin take time about 15 minit jer, hehe…senang la kalu mcm tu, aku nie bukan kisah pun psl dtg awal cuma memandangkan petrol skang ni x dijamin stabil, so kalu la ofis dekat, tak ke boleh save ber’juta2′ duit kete aku, haha..pape pun, mende tu lmbt lagi, 2009 kan jauh lagi, hehe..
slain dr tu, 2,3 ari nie jugak kije agak relaks, sample masuk pun cuma sebotol dua & tak urgent, okla utk kitaorg buat aktiviti menjahit, main game bola2, etc.. cuma x syoknye dgr2 tak lama lagi sample dlm ratus2 nak masuk, alahai..makcik jdk sotong balik la jwbnyer, heheh…
8 mac nie, insyaallah aku nak g ngundi, 1st time tuu..excited la jugak sbb seingt aku la dah 4,5 thn sudah aku daftar, tu pun kebetulan spr buat roadshow kat sogo KL, masa tu amik kesempatan la daftar, skali dpt la kuih-muih ngan air mineral, hehe..so sape aku nak undi, rahsia la beb..kat area rumah aku skang pun dah nampak kemeriahan la sket2, mungkin akan lebih meriah ble dah nak tiba ari mengundi, pape pun yg penting aku kenalah balik muor, tu yg best sebenarnye nak jumpa family aku, hehe…tata!!

Wednesday, February 20, 2008

“Bahagie nye dapat pakwe macam die…”

By azryn akmal | 5:05 PM | 0 Sweeties | Filed :
Saya suka tengok jari awek saya… 
Cantik betul… Sungguh! 
Sampai takut nak pegang… 
Bukan takut patah… 
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other 
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa… 

Saya suka tengok rambut awek saya… 
Cantik betol… Sungguh! 
Sebab tu saya belikan tudung… 
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak…. 
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka 
Di suatu hari yang giler forever 

Saya suka tengok body awek saya….. 
Cantik betol… Sungguh! 
Sebab tu saya belikan dia telekong 
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama 
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. 
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye… 

Saya sedih tengok awek saya 
Tak tido, tak makan rindu kat saya… 
Saya pun macam tu jugak, 
Ada problem yang sama.. 
Die tanya apa ubatnya? 
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa… 
Semoga lebih cintakan Nya dari saya… 

Saya sedih tengok awek saya 
Selalu pesan macam-macam kat saya… 
"Makan, minum, drive elok-elok tau.. 
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya… 
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu 
Die tak kata satu aper pun… 
Berdosanye saya…. 

Kesimpulannya saya memang sayang dia… 
Nak jumper die giler forever… 
Yang forever punye forever… 
Di dunia dan akhirat terutamanya, 
Janji nak share heaven sama-sama… 
Bahagia selamanya… 

Semoga kami saling mengingati, 
Dosa sendiri pun infiniti… 
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni… 
Semoga kami menginsafi diri… 
Ya Allah ampunkanlah kami…. 
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti… 

P/s - andai anda seorang wanita muslimah… 
Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu… 
Then kalu anda seorang muslim… 
Apa kata tanamkan dalam hati camtu… 
Cinta tu anugerah Allah… 
Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye… 
Semoga saya pun ambik iktibar gak… 
Wassalam

Monday, February 18, 2008

KHUTBAH TERAKHIR

By azryn akmal | 5:04 PM | 0 Sweeties | Filed :
Khutbah Terakhir Nabi Muhammad SAW pada 9 Zulhijah Tahun 10 Hijrah Di Lembah Uranah, Gunung ‘Arafah
"Wahai manusia dengarlah baik-baik apa yang hendak Ku katakan !!! Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku ini Dan sampaikanlah IA kepada orang-orang yang tidak dapat hadir di sini pada Hari ini.
Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini Dan kota ini sebagai suci maka anggaplah jiwa Dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.
Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu pula. Ingatlah bahwa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu Dan Dia pasti akan membuat perhitungan atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba’, oleh itu segala urusan yang melibatkan riba’ hendaklah dibatalkan mulai sekarang.
Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus ASA untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutinya dalam perkara-perkara kecil.
Wahai manusia, sebagaimana kamu mempunyai hak atas para isteri kamu, mereka juga mempunyai atas kamu. Sekiranya mereka menyempurnakan mereka ke atas kamu maka mereka juga berhak untuk diberi makan Dan pakaian dalam suasana kasih sayang.
Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik! Dan berlemah lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman Dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu ke atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai ke dalam rumah kamu Dan dilarang melakukan zina.
Wahai manusia, dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini. Sembahlah Allah, dirikanlah solat lima kali sehari, berpuasalah di Bulan Ramadhan, tunaikanlah zakat Dan harta kekayaan kamu Dan kerjakanlah ibadah haji sekiranya mampu.
Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama; tidak Ada seorangpun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam taqwa Dan amal soleh.
Ingatlah bahawa kamu akan mengadap Allah pada suatu Hari untuk dipertanggungjawabk an atas segala apa yang telah kamu lakukan. Oleh itu, awasilah tindak-tanduk kamu agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaanku.
Wahai manusia, tidak Ada lagi Nabi atau Rasul yang akan datang selepasku Dan tidak akan lahir agama baru. Oleh itu wahai manusia, nilailah dengan betul Dan fahamilah kata-kataku yang telah disampaikan kepada kamu.
Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara yang sekiranya kamu berpegang teguh Dan mengikuti kedua-duanya nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya. Itulah Al-Quran Dan Sunnahku.
Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku ini menyampaikannya pula kepada orang lain Dan hendaklah orang yang lain itu menyampaikannya pula kepada orang lain Dan begitu seterusnya.
Semoga orang yang terakhir yang menerimanya lebih memahami kata-kataku ini dari mereka yang mendengar terus dariku. Saksikanlah Ya Allah, bahawasanya aku telah sampaikan risalah-Mu kepada hamba-hamba- Mu. "

Thursday, January 31, 2008

Hepi ChIneSe Neu Year aahhh..

By azryn akmal | 5:03 PM | 0 Sweeties | Filed :
pagi nie, compliance assesment for 17025 kat lab nie dah pun tamat, generally tak byk yg perlu diperbaiki cuma tang documentation je lar yg manager aku kena byk revise lagi..aku, cuma penampilan istimewa jer dlm closing meeting, hehe..sebab technical part x byk NC cuma 2 jer, tu pun x related ngan aku, senang ati makcik…
pg nie jugak aku kua plg awal dlm sejarah, 7.10 pg..sbb kebelakangan nie, kete byk gler, x tau la mn dtg, so aku decide nak kua awal supaya x buang masa kat atas jln, kalu aku kuar lmbt mcm dulu mau aku la paling lambat tiba, silap hb, jejak kul 9 br tiba opis. so utk mengelakkan diri dr jd glemer, baik aku kuar awal sket, smpi opis pun aku xdela terus wat kije, memula bukak pc dulu check email ape yg patut selain meronggeng ke laman2 web yg tak berfaedah, seronok wuu, hehe..
next week plak, comp nie bg compulsary leave ari rabu, mcm best tp siap2 kena tolak annual leave terus jdk boring, sbb yg nak raye bukan kitaorg pun tp mati2 management x bg kije, so plan cuti raye cina ni aku tak tau lg. ikut plan mak aku nak turun kajang, kemungkinan besar aku nak ajak diaorg turun puncak alam skali, saje bwk diaorg jln2 kat sini. tp hubby aku mcm dah plan something, jgn balik kg dia sudah, boring la den..plan asalnye, ingt nak turun kuantan, saje nak jengah tmpt berdating dulu mcm pantai cherating,balok, kuantan parade, megamall & benteng, hehe..leh gak cuba jumpa geng2 lama yg ramai dok kat sana tp rasanya cancel la kot sbb akak ipar aku xde plak kat umah dia, so kitaorg nak tido mana..nak tempah bilik, malas plak, nak menumpang tido umah kekawan rasa mcm mengganggu, tambah2 hubby aku memang xnak punyelah..so, lain kali la jawabnya..
pape pun, bulan nie aku heppy sket sbb dpt bonus, hehe..okla dr takde langsung..wassalam..

Monday, January 28, 2008

makcIk 27 daaaa…..

By azryn akmal | 5:01 PM | 0 Sweeties | Filed :
pejam celik, aku dah pun selamat melepasi umur 27 thn, hee..mcm dah tua tp kalau tgk luaran, aku nie mcm budak form 3 jugak, haha..x byk beza pun dr dulu rasanye..pape pun, aku rasa okla dengan apa yg aku ade skang, even masih ada yg x cukup tp aku bersyukur sbb dah pun lepas satu tahap cuma nak ke tahap nak jadik ‘ibu mithali’ tu lum dimakbulkan lagi, sabar2…
besday aku x jauh ngan hubby aku, 14hb jan dia & 19hb jan aku, so kitaorg decide sambut secara kecil2an jer, beli kek pun yg rm3 jer, hehe..jadikla drpd xde langsung..hadiah?? sorry to say la sbb hubby aku bukan jenis yg mcm tu, so sengih jer la yg aku dpt..aku x kisah pun benda2 nie, bak kata org, x jdk hal pun, pg besday aku tu pun dia cuma wish sambil bg kiss kat dahi, cukuplah kan?? :)
semalam, kitaorg merayau g car boot sale kat stadium, bezanya smlm ade plak karnival Eon 2008 sempena pelancaran Saga baru, sempatlah kitaorg berdua test drive, okla kot, cuma sempit sket dr wira tp internal dia lg gempak la compare to wira, tp peringatan, cermin belakang kena tolak+pusing mcm kete lama, hehe…punyelah aku excited nak tggu mawi tp semlm kan dia ade AJL, so muka dia jelah yg ade kat banner, yg menyanyi pun cuma Jaafar Onn + Haiza (sehati berdansa tuuu…)..sampai ke petang la kitaorg round semlm, byk plan sebenarnye tp byk masa kitaorg spend kat stadium jer..
slalunya kat shah alam nie, kalau nak tgk drift @ go-kart, kena pi sebelah dlm stadium plak, tp skali-skala oklah, sbb aku n hubby bukan la jenis yg minat sport pun, sekadar tgk diaorg buat aksi + mat2 rempit tunjuk wheelie @ wikang, tu je lar..
plan seterusnya, mmg nak p perkampungan hadhari kat tgh2 shah alam tu tp disebabkan letih, kitaorg balik terus ke rumah, siap2 masak, aku standby depan tv tunggu AJL, oklah showmanship artis2 kita, cuma tang yang menang keseluruhan tu mcm something wrong plak..sbb bg aku ade lagu yg lebih baik + afdal utk dijadikan juara tp sukatila sesape pun yg menang, xde kena-mengena pun ngan kita, tul tak!??
yg penting, gaji masuk arinie..Hurrrayyy!!
wassalam, sekian :)

Thursday, January 17, 2008

CaTatAn yG X bEst

By azryn akmal | 5:00 PM | 0 Sweeties | Filed :
last week aku dpt demam lg..x larat sgt rasanya badan..memula kena tu cuma sakit tekak je tp masuk je mlm thn baru hijrah, siap2 aku dapat selesema, badan pun rasa sengal sana-sini. kebetulan plak hubby aku kena sakit mata, tensen tul..
tp arini dah ok pun cuma batuk susah nak ilang, dah mcm2 ubat aku try sampai 3 klinik aku balun ubat batuk tp still ada lgi, itu tak masuk yg kedai punya..tp la ni dah kurang sket, itupun sejak kebelakangan nie aku dah x minum ais lagi, so far ok la kot..
thn baru ni keje aku maintain mcm dulu cuma bos top up keje sana sini sket, tp ok la xdelah teruk sgt..cuma kat ofis aku ni pyh sket nak pakai komputer sbb org punyer, pyh la nak menempel lagi la kalu nak update blog ke ape, memang x sesuai.. so slalunya aku akan dtg awal so senang la aku on ape yg patut..tp nak dtg awal kat sini susah jugak sbb keadaan jln kat sni x boleh dijangka. kdg2 leh cepat tp slalunya lambat la..kena plak kalu ade lori @ kete rosak tepi highway, mau berbaris panjang..kecuali kalu aku kuar awal drpd biasa mcm 7.30, insyaallah leh tb 8.10 gtu..
pape pun aku nak wish slamat pengantin baru wat cikgu zana & husband, selamat menimang cahayamata jugak utk cik Ogy kita..ape nama anak dia aku x tau pun lagi, hehe..ingat nak call tanye kabo ptg ni la, hehe..
adios!!