Thursday, January 31, 2008

Hepi ChIneSe Neu Year aahhh..

By azryn akmal | 5:03 PM | 0 Sweeties | Filed :
pagi nie, compliance assesment for 17025 kat lab nie dah pun tamat, generally tak byk yg perlu diperbaiki cuma tang documentation je lar yg manager aku kena byk revise lagi..aku, cuma penampilan istimewa jer dlm closing meeting, hehe..sebab technical part x byk NC cuma 2 jer, tu pun x related ngan aku, senang ati makcik…
pg nie jugak aku kua plg awal dlm sejarah, 7.10 pg..sbb kebelakangan nie, kete byk gler, x tau la mn dtg, so aku decide nak kua awal supaya x buang masa kat atas jln, kalu aku kuar lmbt mcm dulu mau aku la paling lambat tiba, silap hb, jejak kul 9 br tiba opis. so utk mengelakkan diri dr jd glemer, baik aku kuar awal sket, smpi opis pun aku xdela terus wat kije, memula bukak pc dulu check email ape yg patut selain meronggeng ke laman2 web yg tak berfaedah, seronok wuu, hehe..
next week plak, comp nie bg compulsary leave ari rabu, mcm best tp siap2 kena tolak annual leave terus jdk boring, sbb yg nak raye bukan kitaorg pun tp mati2 management x bg kije, so plan cuti raye cina ni aku tak tau lg. ikut plan mak aku nak turun kajang, kemungkinan besar aku nak ajak diaorg turun puncak alam skali, saje bwk diaorg jln2 kat sini. tp hubby aku mcm dah plan something, jgn balik kg dia sudah, boring la den..plan asalnye, ingt nak turun kuantan, saje nak jengah tmpt berdating dulu mcm pantai cherating,balok, kuantan parade, megamall & benteng, hehe..leh gak cuba jumpa geng2 lama yg ramai dok kat sana tp rasanya cancel la kot sbb akak ipar aku xde plak kat umah dia, so kitaorg nak tido mana..nak tempah bilik, malas plak, nak menumpang tido umah kekawan rasa mcm mengganggu, tambah2 hubby aku memang xnak punyelah..so, lain kali la jawabnya..
pape pun, bulan nie aku heppy sket sbb dpt bonus, hehe..okla dr takde langsung..wassalam..

Monday, January 28, 2008

makcIk 27 daaaa…..

By azryn akmal | 5:01 PM | 0 Sweeties | Filed :
pejam celik, aku dah pun selamat melepasi umur 27 thn, hee..mcm dah tua tp kalau tgk luaran, aku nie mcm budak form 3 jugak, haha..x byk beza pun dr dulu rasanye..pape pun, aku rasa okla dengan apa yg aku ade skang, even masih ada yg x cukup tp aku bersyukur sbb dah pun lepas satu tahap cuma nak ke tahap nak jadik ‘ibu mithali’ tu lum dimakbulkan lagi, sabar2…
besday aku x jauh ngan hubby aku, 14hb jan dia & 19hb jan aku, so kitaorg decide sambut secara kecil2an jer, beli kek pun yg rm3 jer, hehe..jadikla drpd xde langsung..hadiah?? sorry to say la sbb hubby aku bukan jenis yg mcm tu, so sengih jer la yg aku dpt..aku x kisah pun benda2 nie, bak kata org, x jdk hal pun, pg besday aku tu pun dia cuma wish sambil bg kiss kat dahi, cukuplah kan?? :)
semalam, kitaorg merayau g car boot sale kat stadium, bezanya smlm ade plak karnival Eon 2008 sempena pelancaran Saga baru, sempatlah kitaorg berdua test drive, okla kot, cuma sempit sket dr wira tp internal dia lg gempak la compare to wira, tp peringatan, cermin belakang kena tolak+pusing mcm kete lama, hehe…punyelah aku excited nak tggu mawi tp semlm kan dia ade AJL, so muka dia jelah yg ade kat banner, yg menyanyi pun cuma Jaafar Onn + Haiza (sehati berdansa tuuu…)..sampai ke petang la kitaorg round semlm, byk plan sebenarnye tp byk masa kitaorg spend kat stadium jer..
slalunya kat shah alam nie, kalau nak tgk drift @ go-kart, kena pi sebelah dlm stadium plak, tp skali-skala oklah, sbb aku n hubby bukan la jenis yg minat sport pun, sekadar tgk diaorg buat aksi + mat2 rempit tunjuk wheelie @ wikang, tu je lar..
plan seterusnya, mmg nak p perkampungan hadhari kat tgh2 shah alam tu tp disebabkan letih, kitaorg balik terus ke rumah, siap2 masak, aku standby depan tv tunggu AJL, oklah showmanship artis2 kita, cuma tang yang menang keseluruhan tu mcm something wrong plak..sbb bg aku ade lagu yg lebih baik + afdal utk dijadikan juara tp sukatila sesape pun yg menang, xde kena-mengena pun ngan kita, tul tak!??
yg penting, gaji masuk arinie..Hurrrayyy!!
wassalam, sekian :)

Thursday, January 17, 2008

CaTatAn yG X bEst

By azryn akmal | 5:00 PM | 0 Sweeties | Filed :
last week aku dpt demam lg..x larat sgt rasanya badan..memula kena tu cuma sakit tekak je tp masuk je mlm thn baru hijrah, siap2 aku dapat selesema, badan pun rasa sengal sana-sini. kebetulan plak hubby aku kena sakit mata, tensen tul..
tp arini dah ok pun cuma batuk susah nak ilang, dah mcm2 ubat aku try sampai 3 klinik aku balun ubat batuk tp still ada lgi, itu tak masuk yg kedai punya..tp la ni dah kurang sket, itupun sejak kebelakangan nie aku dah x minum ais lagi, so far ok la kot..
thn baru ni keje aku maintain mcm dulu cuma bos top up keje sana sini sket, tp ok la xdelah teruk sgt..cuma kat ofis aku ni pyh sket nak pakai komputer sbb org punyer, pyh la nak menempel lagi la kalu nak update blog ke ape, memang x sesuai.. so slalunya aku akan dtg awal so senang la aku on ape yg patut..tp nak dtg awal kat sini susah jugak sbb keadaan jln kat sni x boleh dijangka. kdg2 leh cepat tp slalunya lambat la..kena plak kalu ade lori @ kete rosak tepi highway, mau berbaris panjang..kecuali kalu aku kuar awal drpd biasa mcm 7.30, insyaallah leh tb 8.10 gtu..
pape pun aku nak wish slamat pengantin baru wat cikgu zana & husband, selamat menimang cahayamata jugak utk cik Ogy kita..ape nama anak dia aku x tau pun lagi, hehe..ingat nak call tanye kabo ptg ni la, hehe..
adios!!