Tuesday, August 21, 2007

Cuti?!

By azryn akmal | 4:53 PM | 0 Sweeties | Filed :
memandangkan 2 org geng kamceng aku off arini so aku malas tul nak kua. lagipun arini hubby aku yg antar g keje sbb dia cuti emergency, itu pun sbb tayar motor pakcik tu pancit pg tadi. sbg persediaan, aku pg td sebelum g keje, sempatla singgah beli mee jap, wat makan tengahri. selalunya kitaorg tapau jer makan, nak kua pun tgk mood. cuma ble dah slalu makan kat tempat yg sama, tekak ni pun macam dah xde selera. nak g tempat lain, jauh & makan masa, lagipun tghr area sini leh gak tahan jem. seingat aku la paling jauh pun kitaorg g cume J.J Bukit Raja je, slain tu tempat biasa je lar.
so, x lama dah nak bulan posa, x payah la nak fikir2 tang mana nak makan, cume yg lemahnye ble nak balik je la. memang la aku ada pengalaman posa kat puncak alam ni, leh tahan gak byk org berniaga makan, tp yang x bestnya harga dia melampau2 plak. apa taknye, sbb situ sume org bekerja, memang takkan sempat nak balik masak. pape pun, arini aku enjoy abis kat opis, hahaha:O

Friday, August 17, 2007

Cuti2 SkolAh

By azryn akmal | 4:52 PM | 0 Sweeties | Filed :
minggu ni aku dah start bz mule, almaklumla setelah 2 minggu berehat sakan, skali sample datang 20, 40 skaligus..tp takpe, aku maintain cute jer sbb due date sume 2 minggu lagi, hehe.. setakat hari ni xde pape pun yg best berlaku, pegi balik keje je la. cume sesekali on the way pegi keje tu slalu la tgk kete org2 ni accident, hehehe..jahatnya :) tp padan muka jugak la kat diaorg2 ni sebab memasing bwk kete macam hantu. tp kadang2 tu aku tumpang skaki gak tekan minyak sket, yelar kang aku bwk ikut papan tanda mau belakang aku berbaris panjang. segan beb :p
esok 18 ogos 2007, genap dah setahun aku kahwin, heheh..rancangan nak sambut ade gak dlm pala otak tp rasanya kitaorg just celebrate macam tu je la. silap haribulan, hubby aku bwk aku g makn meehoon tomyam kat depan umah tu jer, hahaha..tp xpe, aku bukan kisah sgt pun tentang anniversary ni sume. asalkan kitaorg maintain macam setahun yg dulu pun dah cukup baik utk aku, alhamdullillah..
pape pun, minggu ni dah start cuti skolah, yahuuu…sbb jalan mesti lengang semacam. mau aku kua umah kul 8 plak nnti, hehe..seronoknyer..& plan aku nak posa full seminggu  depan nie utk ganti posa thn lepas, tak lama lagi dah nak masuk ramadhan, takut tak sempat jer..ok, thats all 4 today..adioossss!!!!

Wednesday, August 8, 2007

uLang TahuN 1

By azryn akmal | 4:52 PM | 0 Sweeties | Filed :
dlm 2 minggu lagi, genap setahun aku jadik bini orang, hehe…cam x caya plak. cepat betul masa rasanya, sedangkan aku rasa mcm br jer aku naik pelamin, tup2 dah nak sambut 1st anniversary, hehehe..whatever, aku boleh desribe kehidupan aku skang BAHAGIA, dgn hubby aku yg kaki lawak tu, tiap hari kitaorg bantai ketawa jer, gaduh tu adatla tp slalunya setel macam tu je, xdelah sampai masam muka @ report kat mak masing2, haha..dan yg paling penting, kebahagiaan tu xleh diukur dr harta benda @ duit yg byk semata2 tp byk faktor bukan kebendaan yg patut kita utamakan dulu. skang ni pun, life aku sederhana jer, mewah sgt pun tak jugak tp cukup la semuanya, insyaallah… 
citer pasal hubby aku, kdg2 aku rasa macam bertuah sgt2, sbb dia slalu treat aku macam budak kecik, apa jer yg aku mintak, insyaallah dia tunaikan, x semestinya harta @ duit tp kadang2 tu aku ni leh tahan melalut gak nak yg bukan2, makan itu ini (badan sekeping gak?!) , g jln2 carik pasal dan mcm2 lagi la..sbb tu la aku SAYAAAAANG sgt kat dia, hehee…apapun, tahniah la kat diri aku sendiri sbb leh tahan perangai en apis tu, hehhee…adios!!

Thursday, August 2, 2007

ape erk?!

By azryn akmal | 4:49 PM | 0 Sweeties | Filed :
akhirnya siap jugak cross stitch aku yg pertama, hehe…cuma tinggal nak diframekan aje..so total cost utk pjk pertama ni < rm100 kot, sbb aku xdela kira betul2, benang pun merata tempat aku beli. mlm tadi, 2nd projek start dah, memandangkan jari ni dah expert semacam so xde kot masalah nak siapkan dlm sebulan nie. kdg2 terfikir gak aku, kalau la ade org nak upah aku suruh aku wat mende ni, confirm aku x tolak punye la..:)
mlm nie, aku nak balik muo dah, xdelah hepi sgt sbb bukan balik lama, satu mlm jer. pg2 sok dah nak kena balik NS plak, balik muo cuma nak amik baju kurung baru siap jahit + nak antar baju raye skali tp baju aku jer, baju hubby aku lum beli pun lagi, hehe..kenalah aku singgah tangkak carik baju melayu plak, tinggal 2 bulan jer lagi nak raye, takut xde org nak amik upah jerr, naya la pakcik tu pakai baju thn lepas, ahaks!!
skang nie, keje aku relaks jer, siap bwk segala macam majalah, ujang+rapi+mingguan wanita sume aku angkut utk bacaan kitaorg bertiga, hehe…lagi la ari ni jumaat, malas tul nak wat keje kecuali la kalau urgent sample tp slalunya satu jer, itu lagi la aku malasss…
mlm td aku mimpi kekawan skolah menengah; zana, amah, yatie, zai, zue etc..lama tul aku x jumpa diorg, kalau nak dikirakan pun, dah dekat 10 thn kitaorg spm, pastu memasing bwk diri study. skang ni pun, ramai yg x duduk muo dah, merantau dok kl, jb, akwen, beranak pinak. kalau jumpa pun skali dua masa sape2 kawen @ raye, borak lebih kurang pastu x jumpa lagi. slain drpd tu, jgn harapla..bila diingatkan balik, tentu seronok kalau dpt kumpul & citer hal2 lama, hehee…so pada sesape ex-STM pt raja batch 94-98 yg baca blog aku nie sudi2kanlah sms @ call aku, kot2 leh arrange reunion, tul tak!?
adiosssss n wassalam……..;)