Wednesday, June 11, 2008

LuahanHatiSeorgPenggunaPetrolMsia

By azryn akmal | 7:14 PM | 0 Sweeties | Filed :
ini kali kedua aku rasa kenaikan minyak sejak ada kete, perit mmgla perit, sbb aku memang spesis berkereta, bukan motor hatta basikal :p ahaks!! mlm diumumkan minyak tu, aku boleh balik keje saje lalu depan petronas, selamba + senang hati tak p isi sbb masa tu aku tak tau pun dah nak naik harga pg soknya, tup2 adik ipor aku call hubby aku bgtau area seremban dah penuh manusia berbaris isi minyak, wayoiuu…disebabkan penat blk keje x hilang lg, hubby aku decide p isi lepas maghrib, tgk2 depan area rumah penuh dah berbaris kete, motor, alahai..(petronas 2 minit jer dr umah aku :)) dan2 tu jugak aku bwk kete p satu lg petronas (ini < 5 min dr umah plak), penuh jugak, last2 aku patah balik umah tggu hubby aku, sbb aku tak berani drive dlm sesak mcm tu, tgk2 dia dah pun ada, motor senang jer nak isi rupenya, kitaorg patah balik ke petronas kedua tu, sambung berbaris (cilok line jugak la, nak idup beb!!), tetiba!! temperature kete aku leh naik plak, dah paras2 kritikal, dekat2 area merah, terus aku sound patah balik semula ke umah, apa punya masalah la kete tu, dipendekkan citer dlm 11 lebih, hubby aku kuar semula isi minyak, nasib baik dpt isi full tank, itupun, sekejap2 dia tutup enjin takut temp dia naik lagi..sok pgnya, sume cter psl minyak naik, sbb sume pun pakai minyak, xde la plak aku dgr org pi keje naik basikal setakat ini, kalau ada pun itu pastinya bukan warganegara kita la kot, hehe..
lain2 hal, brg2 keperluan pun turut naik, benda ni aku dah leh agak, tak pyh skolah tinggi pun tau yg setiap satu benda yang boleh dijual mesti sedikit sebyk kena dinaikkan harganya..pelik bin heran la jugak, m’sia ni punyala byk minyak, nun di pantai timur tu, kat sarawak, melaka, dgr2 kat kelantan pun ada potensi minyak kat dasar lautnya, pun kita kat sini masih dibebankan dengan harga minyak melambung, bg aku senang jer, sape2 yg boleh bg minyak turun baik punye, aku sokong 220%..end of story…adios!!

No comments:

Post a Comment