Sunday, May 17, 2009

warehouse sale

By azryn akmal | 9:35 PM | 0 Sweeties | Filed :
salam,
sejak aku dok shah alam ni, barulah aku kenal erti shopping yg sebenar, hehe..sbb kat sini shopping mall punyelah byk pilihan, tambahan plak aku ni kira duduk tgh2, nak p shah alam boleh, nak p klang pun boleh, kl pun takdelah jauh sgt kalau nak diikutkan (tp jarang bebenor la teman nak turun kl), so far yg mengujakan aku adalah ‘warehouse sale’.
arini ni aku g cadbury sales, saje ajak hubby aku p, org agak ramai la jugak walaupun kitaorg tiba tu dlm 10.15 pg, tp org dah beratur panjang, nasib baiklah tak tunggu lama, guard dia lepas sikit2 taknak bg crowded. actually, aku takdelah borong byk, sekadar teringatkan anak2 buah, bulan depan aku plan nak blk kg, so sambil2 tu leh la buat buah tangan utk diaorg, murah kan, so xdelah terasa sgt kalau borong pun, yg pasti 2 beg palstik besar aku kaut, itu pun x sume aku amik, belanja dlam rm50++ je, puas hati la. tp aku perasan gak td, ramai jugak yg amik kesempatan buat utk meniaga, harga mmg murah, due date pun xdelah dekat, sampai akhir tahun, so kira berbaloilah kalau berhimpit2 sikit tp dpt jual balik dan dpt balik modal. selain tu ade jugak yg beli berkotak2, aku ingat utk keje kawin kot, yelah buat souvenir, elok sgt la tu, kalau nak beli kat supermarket, jenuh laa..
papepun, satu kelemahan aku, aku ni tak pandai nak banding harga, ckp la sana lg murah ke, sini lagi mahal ke, aku tak ingat langsung. nama pun warehouse sale, so aku assume harganya akan lebih murah dr yg kat supermarket, setakat aku nak bandingkan satu2 sorilah, xde masa. tp utk hari ni, kebanyakannya mmg murah la ex: hot choc 3 in 1 tu kalau kat tesco dekat rm15 tp td dia jual rm9 je, so oklah kalau beli kan??
so, aku skang pantang tgk sale ke ape, kalau kena time gaji ke apa, tambah plak ada geng yg nak teman, confirm aku serbu. memandangkan ofis aku pun dekat ngan kebanyakan distributor, so setiap kali diaorg buat sale, aku mesti tak lepaskan peluang nak p jenguk, hehe..tu je la nak cter, bye…..
p/s: antara yg dekat ngan ofis aku kalu buat warehouse sale:- fila, revlon+silky girl, metrojaya, network food (coklat van houten tu..), poney & cadbury..jusco pun masuk gak, hehe..

No comments:

Post a Comment