Sunday, December 23, 2007

JaLan2 CarI PAsaL

By azryn akmal | 4:59 PM | 0 Sweeties | Filed :
hari raya haji @ qurban lepas aku x balik kg pun, sbbnye aku postpone cuti jumaat tu ke 2 minggu lagi (isnin 31/12) atas sebab2 yg tak dpt dielakkan..pape pun, aku tetap kena g ofis jap khamis raya tu sbb nak tutup hplc, byk jugak la sample yg overnight mlm tu, aku kalau bleh mmg tak nak la membazir waktu, takut datang lagi sample byk, x ke naya, hehe…
pagi raye tu, ikut plan husband aku nak keje lepas solat raya tp memandangkan mlm tu kitaorg kena antar mak n cucu2nye ke seremban, balik ke sini pun dah 4 pagi, so dia decide malas la nak g kije. so kitaorg plan lepas jer g lab jap, kitaorg jalan2 carik pasal la kat shah alam nie, haha..
memula kitaorg g giant lu, membeli-belah barang2 umah, pastu kitaorg g tesco makan pizza plak, singgah kat jusco bukit tinggi ingat nak layan movie tp sume dah booked, kalau ade pun citer bebudak so kitaorg blah terus ke klang plak, hehe…sampai centre point klang, punye la sesak nafas aku tgk melambak ngan manusia dr seberang nie, mmg kalau nak diikutkan mana2 bandar kat malaysia ni rasanye sume dah penuh ngan ‘diaorang’ nie, kalau kat muor tu pun dah melambak ngan warga asing nie, apatah lagi ngan klang n bandar2 besar yg lain, tul tak? sesambil berjalan tu, sakit jugak la mata melihatkan diorg2 ni dok bersidai tepi2 jln, tembok n boleh dikatakan tiap tingkat centre point tu penuh ngan indon.. pendek kata, kita yg org sini plak dah mcm warga asing ble dok mencelah antara diaorg..tp nak wat camne kan, ape yg boleh kita harapkan hanya org2 yg ade kuasa ni, tolongla bendung kemasukan warga asing ni, jgn plak satu hari nnti, jumlah diaorg akan lebih separuh dr rakyat malaysia sendiri, tak tahula apa nak jadik…hishhish…
papepun, kitaorg enjoy satu hari jln2 time tu..sbb hubby aku kata pasni dia xde cuti lagi, so aku xleh la nak merungut pasni sbb dia dah bwk round abis, x kisah la tu sbb aku pun bukan jenis yg berjln kalau xde teman nie..
ok itu jer la yg ade utk disharekan..lain2 tguuuuuuuuuu!!!

No comments:

Post a Comment