Wednesday, April 23, 2008

aku pening

By azryn akmal | 5:19 PM | 0 Sweeties | Filed :
mcm biasa, arini aku x wat keje lagi, bukan xnak tp instrument wat hal plak..sakit kot, x pun pening asyik run jer, tp aku tension la jugak, takut2 52 samples yg baru masuk nie ada test furan, masak la aku jwbnye..tp xpe, bos aku da call perkin elmer, tau la service engineer dia wat keje, yg penting jgn berlarutan rosak udah ler..
lain2 hal, mcm xde cuma lagi 4 hari salah sorg staff lab aku nak resign dah, so secara indirectly mmg la aku calon paling layak nak kena wat AAS, nak kene blaja ni yg aku malas sket, x tau la nape, mungkin sbb virus pemalas aku skang tgh tinggi kot, patutnya kenalah grab peluang nak blaja, ini main2 jer, tp insyaallah aku cube blaja setakat yg termampu & sempat..papepun, lab aku tgh kekurangan tenaga kerja skang ni, x tau la ble diaorg nak panggil staff baru, hopefully janganlah lewat sgt, at least kesianla kat kitaorg2 yg tinggal ni, kalau sample byk mau jdk sotong kurita la jwbnya, sadis tul..
kdg2 tu terasa gak nak berhenti keje, dok umah relaks, tp aku sian gak kat diri sendiri sbb selama ni aku biasa pegang duit, tup2 nak kena tunggu org hulur, macam x best walaupun itu dah tanggungjawab dia sbg suami tp selagi ada tenaga/kudrat yg x seberapa nie, baikla aku gunakan utk membantu mana yg patut. esok2 kalau rezeki dia lebih, mungkin aku patut consider duduk rumah jaga rumah+tangga, mungkin lebih baik+bijak kalau pandai buat bisnes dr rumah, internet ke, whatever la yg boleh mendatangkan pulangan cuma masanya mungkin belum tiba..

No comments:

Post a Comment