Tuesday, May 13, 2008

citerku merapu

By azryn akmal | 5:25 PM | 0 Sweeties | Filed :
sekian lama aku cuba nak update blog, baru skang berkesempatan.. btw xde ape yg baru dr aku, biasa2 jer, kerja balik makan tido so on, mcm tu je la, hehe..
pape pun, lab aku skang tgh nak cari technician lelaki, so pd sesape yg ade kenalan/adik-beradik/sedara-mara yg ade diploma chemistry tp xde keje, cubelah apply tempat aku ni, company name ade kat dpn nu, lu tgk la sendiri, hehe..so far, keje kat sini xdela teruk sgt, cuma kena pandai main due date jer lar, sbb sample in coming kdg2 kita takleh predict bape byk, kdg2 byk, jarang2 sikit, hehe..tp utk lelaki yg x suka nk travel la, jenis yg suka dok dlm lab okla kot tp kalu yg suka keje2 lasak, sini bukan tempatnya, lasak pun cuma ble nak wat sample dga, tu pun xdela lasak bebenor..tp according to my boss, kalu x dpt lelaki, pompuan pun ok la kot dr xde sbb kitaorg nak cukupkan technician staff 2 org kat sini, skang ni br ade sorg jer..
lain2 hal, aku br je beli salah satu benda yg aku impikan selama ini, ape dia xleh bgtau, segan beb..org dah melambak pakai aku nie br je nak merasa tp alhamdulillah la kan, allah murahkan rezeki aku setakat ini, nak satu2 benda tu x selalunya kita akan dpt on time, rasa bersyukur & mencukupi tu mesti ada, kalau tak mesti selalu rasa tak puas hati, kenapa aku takde kenapa dia ada tp sbg dorongan x salah kan?! kdg2 tu aku heran la jugak, nape la si polan tu belajar takde la tinggi mana pun, lepas kawin tak payah nak susah-payah kerje duduk rumah jer tgk tv, kelengkapan rumah semua laki dah sediakan lebih dr org yang bekerja, cemburu la jugak tp rezeki masing2, allah dah tetapkan utk kita sekian2 banyak, agaknya sikit harta lebih baik utk org mcm aku nie agaknya sbb kalau byk harta mungkin aku suka boros, membazir etc kan?? ngaku beb..
lain3 hal, insyaallah aku nak balik cuti wesak nie ke muar, ade byk hal aku nak settlekan, termasuk urusan nak jual kete, so sesape nak beli kete aku, persilakanlah call aku, hehe..kereta wira aeroback, nape aku nak jual? sebab aku x pakai pun, bayar jer tiap2 bulan, bape nak kena sambung tu kenalah wat private call senang nak citer..
sekian utk hari ini, wassalam…

No comments:

Post a Comment