Saturday, December 23, 2006

DunIa BarU ku

By azryn akmal | 7:04 PM | 0 Sweeties | Filed :
2 minggu dah rupenye aku x berpeluang menekan papan kekunci komputer, hehehe…gian wooo…kalu sblm2 ni ade peluang jer mesti aku g serbu cc tu tp sejak punye karier ni (cewaaah!!), masa tu mmg terhad..kalu ms kat kuantan lu slalu gak blk 6++ nie tp kat sana aku x pyh drive teruk2 tp kat sini, masyaallah…kete dah la laju2, kena plak masuk kua highway, mmg mencabar la utk pemandu serba sopan-santun macam aku nie..btw, tmpt keje aku tu kat tgh2 shah alam, dekat ngan kompleks, alam sentral, masjid besar + tasik, so company ni menyewa dlm sirim, so far so good, xde la masalah sgt cuma masa perjalanan tu lebih dr stgh jam punye la. cuma kebaikannya aku xde la punch card, setakat lambat 10 minit tu bos aku still leh consider lagi la..sbb dia pun slalu kandas dlm jem, hehee..
mmm…keje? stakat ni sronok la sbb byk benda baru aku leh blaja, walaupun ikut konsep mmg takde kaitan ngan engineering tp utk future aku rasa okla sbb kat sini aku dpt conduct sendiri equipment yg kosnya satu2 ratus ribu, keje cuma dlm lab, xdela kena kua sana sini & itula antara sbb utama aku accept keje nie, malas la nak meround sana sini lagi, dok satu tmpat kan mudah, senang utk plan pape, itu bg aku laaa…tp yg tak syoknya, dgr2 sirim nak guna bangunan tu plak so management skang ni tgh cr tmpt baru utk satukan sume dept dlm satu area, dgr2 kat hicom-glenmarie, alahai…tak tau la macamana aku nak ke sana, sure aku kena kua pukul 6 pagi la plak pasni…
hehehe..aritu bos besar aku blanja la makan, ingatkan g restoran biasa2 jer skali dia ajak g concorde, hehee…mkn chinese food, aku blasah je la tp tak sampai kul 5, perut aku dah keroncong balik, klaka2, last2 sblm balik aku lepak dlm pantry blasah biskut merry wat alas perut, nak tgu balik umah mau pengsan aku, hehe..tau je la kat umah tu, bukan ade ape pun..
so, skang ni aku dlm proses pemahaman jalanraya2 di shah alam nie sbb baru2 ni aku sesat sampai masuk ke federal highway ke kl, nasib baik ade jalan masuk ke klang mule, sempat la masuk ke celah2 bangunan ape ntah, puncanya sebab aku salah masuk bulatan, patutnye wat u-turn, tp aku masuk kul 9, hehehe…lagila gabra sbb myk aku da liplap lampu dia, tp maintain cute aku patah balik ke pkns, hehee…kiranya berpatah balik ke pangkal jalan la…;)

No comments:

Post a Comment