Friday, December 1, 2006

Penatnye!!

By azryn akmal | 11:26 PM | 0 Sweeties | Filed :
uissshhh…penat tul la hari ni, penat menunggu…punyelah beria aku tunggu bas kul 2, tup2 2.30 br dia inform yg bas tu rosak. tu pun mujur aku g smule kat kaunter, kalau tak mau garing aku tunggu kat tgh2 panas + hirup asap + pemandangan jem kat bustand. dia bg pilihan, samada bg duit smule @ aku tgu bas kul 4.30 punyee..alahai, tensen gak rasa mcm nie, dah la cuaca panas, dok sorg2, bawak beg berat lagi, naik kematu aku dok berdiri. last2 aku decide tgu je lar bas 4.30 tu dr aku kena naik bas ke kl, mls bebenor rasanye aku nak singgah pudu, carik bas lagi, dah la ptg2 sabtu nie, mesti sesak gler..terus aku teringatkan cc dpan bystand nie, menapak la aku ke sana plak, x kisahla terbang rm2-3 pun dr aku terpaksa berdiri lelama, 2 jam lagi tuu, ade aircond lgi…ble aku call hubby aku, dia pun set jer, yg penting aku dpt sampai ke sana trus, x singgah memana. akak tu kata tb dalam 8.30 mlm g2, xpelah, sok pun dah ari ahad, ade masa lagi nak rest..sesambil tu, aku check la email skali, mn tau ade pape benda penting yg aku kena tgk..aii..nasib2…tgh dok tadi, terserempak plak ngan cikgu skolah rendah, mamat tu mude lagi, nak ke penang mlm nie, siap tanye nape duduk sorg2, tak takut ke kena usha, hahaa..sapela nak usha aku nie, aku rasa la muka aku ni ade la kot ciri2 bini org, hehe..cuma kalu tgk saiz jelar org xleh agak, hahaa..lagipun, zaman kena usha nie dah lama berlalu, ble dah kawen ni byk mende lain yg nak difikir, masalah dlm rumah, tanggungjawab pun dah makin besar, cume ble mamat tu tegur aku x pakai cincin br aku prasan, ye tak ye gak aku nie, luper nak sarung cincin kawen rupenye..azrin2..

No comments:

Post a Comment